Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Rundek Cargo Trio u klubu Barutana
Rundek Cargo Trio (foto: Sanda Hržić)
Rundek Cargo Trio (foto: Sanda Hržić)

Rundek Cargo Trio u klubu Barutana

Rundek Cargo Trio vraća se pred beogradsku publiku koncertima 12. i 13. juna u klubu Barutana, u kom će promovisati svoj novi CD album „Mostovi“.

– Kreće akcija zvana „Mostovi“: izlazak albuma, koncerti, bine, druženja… čuda sva! – poručuju gitarista i pevač Darko Rundek, violinistkinja Isabel i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić.

Ovaj album će zvanično biti objavljen 25. maja u Srbiji. Od tog dana disk se može dobiti isključivo uz kupljenu ulaznicu, za neki od dva beogradska koncerta, koja košta 1.500 RSD. Kupovina CD+ulaznice ići će samo na glavnim Eventimovim prodajnim mestima – blagajnama Doma omladine Beograda i Kombank arene, Bilet servisu na Trgu Republike i u „Ušće“SC.

Za koncerte Rundek Cargo Trija u „Barutani“ do 25. maja trajaće pretprodaja samo ulaznice (bez CD-a) koja košta 1.200 RSD, preko mreže Eventim.

„Midnight Calypso“ i drugi hitovi

CD „Mostovi“ pojaviće se u redovnoj prodaji tek psole koncerata u Beogradu.

Rundek Cargo Trio kao najavu svog drugog albuma objavio je početkom aprila singl „Don Juan“. Na „Mostovima“ biće i raniji singl „Midnight Calypso“, koji je trio već nebrojeno puta zasvirao pred publikom. Prvi album Rundek Cargo Trija bio je „Plavi avion“ (2010).

– Pesma „Don Juan“ nastala je kao song za istoimenu plesnu predstavu i bavi se onim strastvenim i tajanstvenim što povezujemo s tim mitskim zavodnikom iz Sevilje, a doživeli smo i doživele u sopstvenom iskustvu – objašnjava Darko Rundek.

Duboku simboliku ostatka „Mostova“ Duco, Isabel i Darko otkriće u potpunosti kada se album bude pojavio u prodaji. (danubeogradu.rs)

Rundekova karijera

Autor, pevač i gitarista Darko Rundek osamdesetih godina predvodio je zagrebački novotalasni Haustor, iza koga su ostali klasici domaćeg rokenrola poput albuma „Treći svijet“ (1983) i pesama kao „Ena“, „Uzalud pitaš“, „Šal od svile“…

Rundek devedesetih kreće u samostalnu karijeru, okupivši naposletku mnogoljudni Cargo orkestar na CD-ovima „Ruke“ (2002), „Mhm A-ha Oh Yeah Da-da“ (2006) i „Live in Dom omladine“ (2008).

Posle brojnih muzičkih putovanja sa Cargo orkestrom, Rundek je odlučio da svede stvar na trio i time približi muziku publici kroz intimnost i ogoljenost tog sviračkog formata. Sa violinistkinjom Isabel i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem osniva Rundek Cargo Trio koji objavljuje album „Plavi avion“ (2010).

– Godinama sam radio projekat „Between“ sa violinistkinjom Isabel u kome smo puno eksperimentirali. „Plavi avion“ je spojio „Between“ i rad sa Ducom, i sve ide ka tradicionalnoj improviziranoj muzici. Mislim da je pre svega „Plavi avion“ stvarno album Rudnek Cargo Trija. To nisu samo moje, nego zajedničke odluke. Pesme su se otvorile zahvaljujući našoj saradnji – kaže Rundek. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.