Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam za treće doba 55+, 25. i 26. maja
Sajam za treće doba

Sajam za treće doba 55+, 25. i 26. maja

Na Beogradskom sajmu (hala 3) u ponedeljak i utorak, 25. i 26. maja, od 10.00 do 18.00 biće održan Sajam za treće doba 55+.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu je u saradnji sa društveno odgovornom kompanijom „Idea“ obezbedio šest hiljada besplatnih ulaznica za svoje najstarije sugrađane. Korisnici Dnevnih centara i klubova karte mogu preuzeti u svojim matičnim klubovima, kojih ima dvadeset dva na trinaest beogradskih opština. Svi zainteresovani stariji sugrađani se mogu informisati o načinu preuzimanja karata putem besplatnog info telefona 0800-115-116.

Slogan manifestacije je „Dođite da zajedno zakoračimo u drugu mladost“. Gradski zavod za javno zdravlje ovogodišnju manifestaciju proglasio je „Prijateljem zdravlja starih“.

Zdravstveni, kulturni i edukativni sadržaji

Na sajmu će se predstaviti više od 70 izlagača – predstavnici državnih i gradskih institucija, udruženja penzionera, farmaceutskih kuća, banaka, osiguravajućih društava, privatnih klinika, turističkih organizacija, kompanija iz oblasti prehrambene industrije, dijetetskih suplemenata i dodataka ishrani, optičarskih kuća, proizvođača i distributera sportske opreme i ostalih delatnosti koje pružaju usluge starijima i promovišu aktivno starenje na polju zdravlja, ishrane, rekreacije, druženja i zabave.

Tokom oba dana sajma, svi posetioci će moći da provere svoje zdravstveno stanje i saznaju tajne pravilne ishrane, da učestvuju u zabavnim radionicama i nagradnim igrama, osvoje vredne poklone i brojne popuste, saznaju i odaberu kako da ispune svoje slobodno vreme i zaborave usamljenost.

Dnevni centri i klubovi će sadržaj sajma upotpuniti kulturnim i edukativnim sadržajima, pa će posetioci moći da uživaju i u različitim programima – koncertima, pozorišnim predstavama, modnoj reviji, radionicama, čajankama i prezentacijama.

Sajamski prostor biće podeljen u tri celine: na bini će se odvijati kulturno-zabavni programi, na tribinama edukativni programi, a na prostoru sa štandovima biće izložbeni paviljon.

Prvi „Sajam za treće doba 55+“, koji je održan 2.i 3. decembra 2014. godine u Sava centru, imao je oko 15 hiljada posetilaca. Više od 70 izlagača predstavilo je svoje usluge i proizvode, podeljeno je više od 100 nagrada u Lutriji za treće doba, a nekoliko hiljada starijih sugrađana obavilo je besplatne medicinske preglede.

Ova jedinstvena manifestacija u regionu održava se drugi put u organizaciji RJ „Dnevni centri i klubovi za starije“ pri Gerontološkom centru Beograd, uz podršku Sekretarijata za socijalnu zaštitu i specijalizovanog magazina „Penzija“. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.