Naslovna » Turizam » Sve popularniji program „Približimo institucije građanima“
Razgledanje Beograda - Približimo institucije građanima

Sve popularniji program „Približimo institucije građanima“

Svake prve subote u mesecu realizuje se program besplatnog razgledanja gradskih zdanja – „Približimo institucije građanima“.

Program obuhvata objedinjeni obilazak Doma Narodne skupštine Republike Srbije od 9.30, zdanja predsednika Republike Srbije – Novog dvora od 10.30 i Starog dvora od 11.30. Posetioci se prijavljuju u Turističko-informativnom centru TOB-a u Knez Mihailovoj, na unapred pripremljene liste, sa podacima iz ličnih dokumenata.

Gradska sekretarka za privredu, Tijana Maljković, istakla je da je namera da posete zdanju Starog dvora i drugim zdanjima u Beogradu budu deo redovne turističke ponude.

– Takva turistička ponuda će se promovisati i na domaćim i međunarodnim sajmovima turizma i privlačiti veliki broj Beograđana, domaćih i stranih posetilaca – rekla je Maljkovićeva.

Sve je veće interesovanje za dolazak posetilaca iz drugih gradova Srbije, naročito iz Novog Sada. Grupe posetilaca zainteresovanih za obilazak samo Doma Narodne skupštine RS mogu se najaviti na e-mail edukacija@parlament.rs, a zdanje Narodne banke Srbije u Kralja Petra 12, u delu izložbenih postavki, posetioci mogu da obiđu svakog radnog dana od 10.00 do 16.00, uz neki lični dokument. Grupe posetilaca mogu se najaviti na e-mail izlozba@nbs.rs.

Organizatori turističkog programa „Približimo institucije građanima“ su Sekretarijat za privredu i Turistička organizacija Beograda. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.