tumblr_nghrzqVrks1riijaro2_1280
Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » TKV: Putovanja najviše utiču na kreativnost!

TKV: Putovanja najviše utiču na kreativnost!

TKV je dama koja ima magične ruke. Njena dela oslikavaju zidove gradova, među kojima je i Beograd, a ona se za magiju street art-a zainteresovala slučajno. Jedne godine u Rimu…

To je bila ljubav na prvi pogled i od tada ne prestaje da ulepšava gradove, a i svoj život, koji danas ne bi mogla ni da zamisli bez ovog vida umetnosti. Ovo je njena priča…

10937392_10204667837272440_828325393_n

TKV: Bavim se street artom od 2004 godine, kada me je, sasvim slučajno privukao na ulicama Rima. Sve je to za mene bilo veliko otkriće i jako sam srećna što sam tako rano pronašla način izražavanja koji mi najbolje odgovara.

Da li crtaš samo po Beogradu ili si u prilici i da putuješ po svetu i oslikavaš zidove?

TKV: Osim u Beogradu i regionu, crtam u Holandiji, Španiji, Italiji,Švajcarskoj… Putovanja su ta koja puno utiču na kretivnost i neophodna su za razvoj ideja i karaktera.

Navedi nam neke svoje omiljene murale, grafite…

TKV: Ne mogu da se odlučim samo za neke od omiljenih, ali ako pričamo o Beogradu ima puno mesta koja nose neverovatnu atmosferu i inspiraciju. Jako volim mural u Rajićevoj ulici kao i murale u Ulici kralja Milana.

Šta je to što te najviše „pomera“ kada je street art u pitanju?

TKV: Sloboda koju daje takav vid umetnosti je ono što me najviše inspiriše. Takođe, interakcija sa javnim prostorom I stanovicima grada su nešto vrlo specifično što street art pruža.

Da li uspevaš da od oslikavanja zaradiš i neku kintu?

TKV: Od 2004. do sada sam uspela da od svog crtanja stvorim i izvor prihoda, tako da može slobodno da se kaže da je to moj posao.

DSCN9079WWW

Na koji način se dobija dozvola da se oslika neki prostor, zid ili je reč o mahom gerilskim akcijama?

TKV: Nekada su to gerilske akcije a nekada su legalni zidovi. Kada tražite dozvolu, tražite je od vlasnika zida, dakle privatnog lica, opštine ili grada.

Koji sledeći zid planiraš da ulepšaš?

TKV: Street art sa sobom nosi jedan određeni način života i percepcije stvari i sredine u kojoj živiš i stvaraš. To je nešto što je odredilo moj život i igra ključnu ulogu u njemu. Nadam se da ću u skorijoj budućnosti oslikati nekoliko većih zidova. (danubeogradu.rs)

Još fotografija pogledajte  OVDE.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.