Naslovna » Izlasci » Festivali » Tolkinfest, 30. i 31. maja u Košutnjaku
Tolkinfest

Tolkinfest, 30. i 31. maja u Košutnjaku

Festival Tolkinfest, posvećen stvaralaštvu čuvenog engleskog pisca Džona R. R. Tolkina, biće održan 30. i 31. maja (14.00 – 22.00), na prostoru ispred Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Košutnjaku.

Pored Kluba 128, organizator festivala je Udruženje Valinor koje je u poslednje četiri godine organizovalo festivale fantastike. Svojim poduhvatima, privukli su veliku pažnju poštovalaca književnog rada DŽ. R. R. Tolkina i filmova Pitera Džeksona „Gospodar prstenova“ i „Hobit“, kao i ljubitelje fantastike, srednjeg veka, mačevalačkih, plesnih i muzičkih performansa.Tolkinfest

Ovogodišnji Tolkinfest obilovaće raznovrsnim programom i dešavanjima prilagođenim različitim generacijama – od najmlađih, za koje će biti organizovani oslikavanje lica, dečji recitali, potrage za blagom, do onih koji su u duši zauvek deca i koji uživaju u društvenim igrama.

Plesači, borci, talenti

Ljubitelji plesa moći će da pogledaju irske, vilovnjačke, ali i aerial plesače, pa čak i da nauče neke nove korake u specijalno organizovanim radionicama.

Onima koje privlače borilačke veštine kralj Torin će demonstrirati svoje sposobnosti, a ako želite da se detaljnije upoznate sa Tolkinovim svetom, pravo mesto za vas je muzej na otvorenom.

U radionici vilovnjačkog jezika i pisma naučite koja je razlika između Kvenije i Sindarina i gde je Tolkin našao inspiraciju za njih. „Klub 128“ će vam priuštiti razgovore o fantastici na stručnom nivou i tribine na kojima će učestvovati univerzitetski profesori.

Ukoliko želite da i sami date doprinos Festivalu, prijavite se na takmičenje „Srednja zemlja ima talenat“ ili za nadmetanje za najbolji kostim (više informacija o tome možete naći na sajtu www.valinor.club).

Od prijatelja iz Okruga moći ćete da saznate sve o Cosplay takmičenjima u njihovim zemljama, a na Pijaci u Ereboru pronađite za sebe i one koji su vam dragi idealan poklon ili suvenir.

Posetite Tolkinfest i saznajte koja vas još iznenađenja očekuju.

Festival je organizovan u saradnji sa „Spirit of Youth“, udruženjem koje promoviše interesovanje i angažovanje mladih u oblastima sporta, obrazovanja, kulture, humanitarnog i volonterskog rada i pruža im podršku u obavljanju navedenih akcija. (danubeogradu.rs)