Naslovna » Izlasci » Sport » Trofej Beograda: Beogradska internacionalna regata 2015
Trofej Beograda: Beogradska internacionalna regata 2015

Trofej Beograda: Beogradska internacionalna regata 2015

Beogradska internacionalna regata 2015 – Trofej Beograda, biće održana 2. i 3. maja na Adi Ciganliji.

Okupiće se više od 400 učesnika iz četiri zemlje, a takmičenje će biti kriterijumsko za srpske juniore za šampionat Starog kontinenta u Češkoj.

Samo dve nedelje posle Prve regate Kupa Srbije, Beograd će biti i domaćin prve međunarodne veslačke regate. U subotu i nedelju na Savskom jezeru (Ada Ciganlija) biće održana regata s istorijom dugom više od tri decenije, koja će pored svih domaćih klubova okupiti i timove iz Hrvatske, Bugarske i Turske.

Ova regata, koju s velikim uspehom organizuje Veslački savez Srbije (VSS) uz svesrdnu podršku Grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Gradskog sekretarijata za omladinu i sport Grada Beograda i JP „Ada Ciganlija“, biće još jedna prilika da ljubitelji veslanja uživaju u svim čarima ovog sporta.

Takmičiće se sve uzrasne kategorije s tim što će se za Trofej Beograda boriti samo veslački podmladak.

Zanimljivo i neizvesno

– Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda rasla je iz godine u godinu zauzevši značajno mesto u kalendaru međunarodnih veslačkih takmičenja. Po broju prijavljenih takmičara i posada ovogodišnja regata biće veoma masovna budući da će se za odličja na Adi boriti 247 posada. Očekuju nas izuzetno zanimljive i neizvesne trke što je odlična preporuka za gledaoce da dođu u subotu i nedelju dođu na Adu Ciganliju u što većem broju. Što se tiče Veslačkog saveza Srbije ovo takmičenje će biti posebno značajno jer će predstavljati kriterijumsku regatu za sastav tima za Evropsko prvenstvo za juniore u češkim Račicama sredinom maja. Učestvovaće gotovo svi najbolji srpski juniori izuzev Ljiljane Jošić koja je, takoreći, već obezbedila svoje mesto u timu za Češku. Darovita veslačica Čuruga u petak je otputovala na Bled gde će sa Jovanom Stanivuk i trenerom Radivoj Mijatovim učestovati na desetodnevnom Razvojnom kampu Svetske veslačke federacije za veslačice, što je za naše dve veslačice i za Savez veliko priznanje – kazao je Nebojša Jevremović, generalni sekretar VSS.

Kvalifikacione trke oba dana takmičenja počinju u 9.30. Finala u subotu startuju u 12.20, a u nedelju u 11.30. Pioniri će se takmičiti na deonici od 1.000 metara.

– U seniorskoj konkurenciji pod zastavom Srbije nastupiće jedino Jovana Arsić u ženskom skifu. Ona je propustila nedavnu, drugu, Izbornu regatu za sastav nacionalnog tima za Evropsko prvenstvo za seniore u Poznanju krajem maja pa će na ovom takmičenju to nadoknaditi. Imaće jaku konkurenciju budući da u Beograd, između ostalih, stiže i izvanredna hrvatska juniorka Teuta Stojaković. U organizacionom smislu potpuno smo spremni i siguran sam da će svi učesnici ovogodišneg BIR-a otići iz Beograda zadovoljni – istakao je Jevremović. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.