Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Večeras: Zafir i Vasil Hadžimanov u Mikser-u
Zafir i Vasil Hadžimanov (foto: Milan Josipović)
Zafir i Vasil Hadžimanov (foto: Milan Josipović)

Večeras: Zafir i Vasil Hadžimanov u Mikser-u

Večeras, 16. maja od 20.00, u Mikser House-u Zafir i Vasil Hadžimanov sa bendom održaće koncert „Bio je maj“.

Ove večeri publika će čuti puno lepih pesama sa festivala bivše Jugoslavije, makedonskih balada, šansona i melodija iz mjuzikla i naravno džeza.

Ovo će biti koncert pun sećanja, uspomena i emocija jednog doajena koji traje i u svojim sedamdesetim i jednog vrsnog umetnika koji nastavlja dinastiju Hadžimanov.

Dva diva

Zafir Hadžimanov je čovek koji duže od pola veka neguje i poklanja dobru muziku, poeziju, glumu i pesmu ljudima širom sveta, od Beograda do Bostona i Moskve, od Skoplja do Sidneja i Pariza.

Sam, ili u tandemu sa svojom suprugom Senkom Veletanlić izveo je stotine koncertnih i TV nastupa, snimio desetine albuma i osvojio iskreno oduševljenje i aplauze publike, kao i brojna stručna priznanja.

U pozorištu i na filmu odigrao je nekoliko nezaboravnih uloga i ostvario ogroman uspeh i priznanja za svoje uloge Tevija u mjuziklu „Violinista na krovu“ i Žan Val Žana u mjuziklu „Jadnici“, a autor je i prvog makedonskog mjuzikla „Halo buđenje“. Ima nekoliko knjiga poezije i proze i dobitnik je povelje „Stražilovo“ za knjigu stihova „Pas pevačica“.

Takođe, počasni je Ambasador kulture Makedonije u Srbiji i kompozitor velikog broja pesama koje je, između ostalih, stvarao i na stihove vrhunskih srpskih pesnika.

Sin Zafira i Senke i naslednik njihovog muzičkog dara i umeća, Vasil Hadžimanov, naš je najuspešniji fusion jazz autor i klavirista srednje generacije. On sa svojim bendom, ali i sa mnogim drugim saradnicima i kolegama, koracima od sedam milja, osvaja evropsku i svetsku jazz scenu.

Potpuno autorski i majstorski čuva i izvodi specifične ritmove i melos Balkana u pravom džez stilu i maniru. (danubeogradu.rs)