Naslovna » Izlasci » Sport » Belexpo centar: Sportski ples za osobe u kolicima
Belexpo centar: Sportski ples za osobe u kolicima

Belexpo centar: Sportski ples za osobe u kolicima

U subotu i nedelju, 6. i 7. juna, u hali Belexpo centra na Novom Beogradu, biće održano drugo međunarodno takmičenje u sportskom plesu za osobe u kolicima.

Po drugi put, Srpska asocijacija plesnih organizacija (SAPO) organizuje međunarodno takmičenje u plesu za osobe u kolicima, koje podržava Paraolimpijski komitet Srbije.

Ples u kolicima je u Srbiji zastupljen od 2006. godine. Na zvaničnim takmičenjima naši takmičari učestvuju od 2007. godine, a najbolji rezultat do sada postignut je u Sankt Peterburgu 2012. godine na Kupu kontinenata, kada su naš par Kristina Živankić i Milan Krunić zauzeli 10. mesto od 22 plesna para.

Na međunarodnoj sceni, ovaj sport postaje sve popularniji i trenutno okuplja 22. zemlje sveta. Takmičarski deo podeljen je u kategorije, kako po uzrastu tako i po vrsti i težini povrede takmičara, i pruža i učesnicima i gledaocima nezaboravan događaj prepun emocija, navijanja i prikaza zavidnih plesnih pokreta i koreografija.

Ovo je jedan od retkih sportova u kome se zajedno takmiče zdrav takmičar i takmičar u kolicima, i kao takav obezbeđule lakšu i bržu socijalizaciju, rehabilitaciju i inkluziju osoba u kolicima.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.