Naslovna » BG servis » Beograd na vodi: Uskoro rekonstrukcija Hercegovačke
Beograd na vodi - Siniša Mali

Beograd na vodi: Uskoro rekonstrukcija Hercegovačke

Izgradnja prve zgrade u projektu „Beograd na vodi“ trebalo bi da počne početkom septembra.

Raščišćavanje terena traje gotovo godinu dana, srušeno je 212 objekata, a ostalo je da se ukloni još oko 30.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da novac za ovaj projekat izdvaja investitor, a da je obaveza grada Beograda i Republike Srbije da obezbede potrebnu inftastrukturu.

– Naša je obaveza da obezbedimo potrebnu infrastrukturu, ali ne u okviru samog područja „Beograd na vodi“, nego do granice parcele. Uskoro će početi izgradnja promenade na prostoru „Beograda na vodi“, a koja će biti deo slike onoga kako će taj deo uz reku izgledati. Sa radovima na promenadi počinje i rekonstrukcija Hercegovačke ulice, kao i parkinga u toj ulici, koji će biti završeni početkom avgusta – rekao je Mali.

Do sada je raseljena 91 porodica, uklonjeno je nekoliko desetina brodova iz Save, a u toku je čišćenje prostora od mina, ostalih iz Drugog svetskog rata.

Gradonačelnik je podsetio da je ovo najveći projekat u ovom delu Evrope, koji će obezbediti hiljade novih radnih mesta, zaposliti našu građevinsku industriju, zaposliti celokupnu domaću privredu.

– Krajem leta počinje gradnja prve faze, da bi se prešlo na drugu i treću moraće da se izmesti železnička stanica i završi Prokop, to bi moglo da bude završeno početkom 2019. godine – zaključio je Mali. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.