Naslovna » BG servis » Beogradski investicioni dani 2015
Beogradski investicioni dani

Beogradski investicioni dani 2015

Novi investicioni forum – Beogradski investicioni dani (Belgrade Investment Days) biće održani po prvi put u Beogradu 21. i 22. septembra.

Beograd će se predstaviti kao jedna nova investiciona destinacija na kojoj će se organizovati susreti privrednika, bankara i ljudi iz poslovnog sveta.

Organizatori su Sekretarijat za privredu, Privredna komora Beograda i CEDEF (Centralno-evropski forum za razvoj).

Na ovom forumu biće predstavljene tri grupe projekata – iz oblasti infrastrukture, greenfield investicije i proces privatizacije u Srbiji.

Plan je da učestvuju kompanije iz javnog sektora, privrednici iz Srbije i privatne kompanije, a konačni cilj je potpisivanje konkretnih sporazuma, kao i razrada raznih projekata.

Stručnjaci iz Privredne komore Beograda najavili su da je već evidentirano više od pedeset projekata u oblasti građevinarstva, ekologije, industrije i poljoprivrede koji bi mogli da budu predstavljeni u septembru i da privuku pažnju potencijalnih investitora.

Ovakvim događajima podstiču se privredne aktivnosti ne samo u Beogradu i Srbiji već u čitavom regionu.

Inovativni i atraktivni

Predsednica CEDEF-a, Ana Bovan, rekla je da su Beogradski investicioni dani veoma inovativni i atraktivni kako za domaće tako i za inostrane investitore.

– Veoma smo ponosni što je sa nama u organizaciji upravo Grad Beograd, Sekretarijat za privredu, kao i Privredna komora Beograda. Ideja je da se skrene pažnja investicionih fondova koji i dalje nemaju Srbiju na svojoj investicionij mapi. Posebno ćemo ponuditi projekte koji osim ekonomskog imaju i ekološke i socijalne aspekte, a njih je puno u Srbiji. Drago mi je da mogu da kažem da je međunarodna promocija ovog foruma već započela početkom juna u Italiji i na italijanskim medijima – rekla je Bovan.

Očekuje se da će ova jedinstvena poslovna platforma privredne saradnje na jednom mestu, u centru jugoistočne Evrope, okupiti više od 300 predstavnika kompanija, investicionih fondova, privrednih komora, ambasada, udruženja, klastera i gradova iz Evrope, Rusije, centralne Azije, Kine, Bliskog istoka i Turske. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.