Naslovna » BG špijun » Čortanovci: Šekspir festival od 25. do 30. juna
Šekspir festival - Henri VI

Čortanovci: Šekspir festival od 25. do 30. juna

U Čortanovcima, tj. vili Stanković, od 25. do 30. juna biće održan drugi Šekspir festival.

U prelepom ambijentu zamka na Dunavu biće igrane savremene svetske produkcije rađene po dramama Vilijama Šekspira.

Ideja festivala, jedinstvenog u ovom delu Evrope, jeste da neguje dela najvećeg svetskog dramskog stvaraoca predstavljanjem atraktivnog pozorišnog programa pod vedrim nebom, kako je to bilo i u Šekspirovo vreme.

Ovom prilikom, publika će imati retku priliku da poseti jednu od najlepših letnjih rezidencija u našoj zemlji napravljenu po ugledu na srednjovekovne zamkove u Lombardiji.

Na festivalu će biti predstavljeni teatri iz Belorusije, Irana, Makedonije, Srbije, kao i značajni šekspirolozi, edukatori i umetnici koji će učestvovati u pratećem programu festivala.

Kuriozitet predstavlja premijerno izvođenje predstave „Perikle“ u režiji Nikite Milivojevića kojim će festival biti otvoren.

Ideju o osnivanju ovog festivala inicirao je reditelj Nikita Milivojević posle premijere njegove predstave „Henri VI“ u čuvenom Glob teatru u Londonu u maju 2012. godine. Pored velike ljubavi prema Šekspiru, Nikita je bio vođen željom da se vila Stanković – izuzetan prostor zatvoren za javnost u Srbiji, učini atraktivnim kulturno-turističkim mestom. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.