Naslovna » Izlasci » Pozorište » Dadov: Premijera operete „Slepi miš“
Slepi miš

Dadov: Premijera operete „Slepi miš“

Večeras, 26. juna od 20.00, na sceni pozorišta Dadov biće održana premijera operete „Slepi miš“ Johana Štrausa Mlađeg, pod dirigentskom palicom Dragane Radaković, a u režiji Vladana Đurkovića.

Jednu od najpopularnijih opereta Johana Štrausa Mlađeg izvešće studenti Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu. Mnogi mladi nisu ni svesni da je fenomen „muzičke zvezde“ neraskidivo vezan za lik i delo ovog kompozitora. Prve ploče pojavile su se u vreme kad je Štraus zakoračio u srednje godine, a najviše su se prodavale one koje su nudile muziku „kralja valcera“. Ovo jeste upravo razlog zašto se ova opereta našla na repertoaru jednog omladinskog teatra.

– Opereta „Slepi miš“ je vrlo kompleksno delo, jer se pored veoma zahtevnih arija, nalaze i dramske scene, što zahteva pored vokalnih sposobnosti i glumački dar. Imali smo sreće da u ovoj generaciji studenata imamo takve talente koji mogu odgovoriti ovim zahtevima – rekla je dirigentkinja i profesor Dragana Radaković.

Prva repriza operete „Slepi miš“ je 7. jula na BELEF-u u dvorištu Kuće kralja Petra I.

– Za tu priliku predstavu ćemo prilagoditi prostoru i napravti pravi ambijentalni teatar. Publika će po činovima menjati pozicije i uglove posmatranja predstave. Mogu samo reći da će ovo biti nešto sa čim se beogradska publika nije srela – istakao je reditelj Vladan Đurković.

U predstavi igraju: Mladen Prodan, Evgenija Jeremić, Dušan Svilar, Vesna Marković, Milica Nikolić, Marko Pantelić, Nataša Rašić, Nikola Mikić, Andrija Nikoletić i Branko Marković. Na sceni će se pojaviti i hor sastavljen od studenata Fakulteta muzičke umetnosti i učenika odseka za solo pevanje beogradskih srednjih muzičkih škola. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.