Naslovna » Izlasci » Shopping » Drift Stealth 2 – opasno dobra akciona kamera!

Drift Stealth 2 – opasno dobra akciona kamera!

Nova Drift Stealth 2 akciona kamera ne košta puno, a nudi zaista mnogo.

Statistike pokazuju da je sve veći broj ljudi koji uživa u ekstremnim sportovima i sportovima generalno, bilo na profesionalnom ili rekreativnom nivou. Upravo za njih kompanija Drift je osmislila akcionu kameru koja pored snimanja vratolomnih scena skijanja, vožnje bickla ili skutera može da posluži i za snimanje dečjih vratolomija, ali i za snimanje kućnih ljubicama.

Sa dimenzijama od svega 8 x 4.2 x 2.7 cm, Stealth 2 je najkompaktnija akciona kamerica koju ovaj proizvođač nudi i jedna od najmanjih na tržištu. Masa koja jedva prelazi 90 grama čini da je korisnik bukvalno i ne oseća na sebi, pa je snimanje akrobacija lakše nego ikad.Promo

Poseban dizajn smešta objektiv na najuži deo, pa kamera ne stoji sa najšire strane prema napred kad snima, poput „kviska“, već je aerodinamična i pogodna za postavljanje na objekte koji se kreću velikom brzinom. Objektiv može da se rotira za čak 300 stepeni (po svojoj osi), pa je moguće postaviti kameru u bilo koju poziciju u odnosu na kretanje, što je veoma bitan detalj. Tako je kamericu moguće, primera radi, montirati i na vrh kacige, ali i sa strane i ona će opet snimati vodoravno, ako se naravno podesi na odgovarajući način.

190 minuta snimanja

Model Stealth 2 pripada nižoj klasi u ponudi kompanije Drift. Primera radi, skuplji, Ghost-S model, ima režim snimanja u 60 frejmova po sekundi u rezoluciji 1080p (Full HD), dok Stealth 2 snima pri 30 fps.

Drift Stealth 2 snima u 60 fps u 720p modu, a za slow-motion (usporeni snimak), mora se oboriti rezolucija do 848 x 480 piksela (NTSC rezolucija, odnosno 480p). Kamerica inače poseduje mali ekran od 1.3 inča sa LED pozadinskim osvetljenjem preko koga se vrše sva podešavanja, čak i ona vezana za kompresiju video i slikovnog sadržaja.

Kada snima, LED osvetljenje svetli zelenom iluminacijom, dok je u foto režimu osvetljen plavom nijansom. Poseban taster na kamerici služi za promenu režima, a skrol vijak je tu za navigaciju kroz jednostavan meni.

Drift Stealth 2

Proizvođač je Stealth 2 akcionu kamericu opremio sasvim solidnom baterijom čija autonomija ide i do 190 minuta u osnovnom modu za snimanje. Ovo nije ni malo zanemarljiva minutaža pogotovo ako se uzme u obzir da mnogo skuplji konkurentski modeli nude i duplo manju minutažu po punjenju baterije.

Drift Stealth 2 sa telefonom komunicira putem WiFi tehnologije. Kako Stealth 2 isključuje WiFi svaki put kada se deaktivira, potrebno je otići u meni i naknadno ga aktivirati – stvar koja je očigledno kreirana radi uštede baterije, a i pokazatelj je na činjenicu da se većina korisnika ipak oslanja na podešavanje kamere na samoj kameri, a ne preko aplikacija.

Kada smo već kod aplikacija da kažemo kako se Stealth 2 kamerica odlično razume i sa iOS i sa Android platformama, mada je naš utisak da je aplikacija za iOS bolje ispeglana i sa više funkcija.

Bez obzira što pripada klasi povoljnih akcionih kamerica Stealth 2 kamerica donosi i neke napredne funkcije po kojima se izdvaja u svojoj kategoriji. Izuzetno je jednostavna za montažu i što je jako važno daje kvalitetne video snimke (u svim podržanim rezolucijama) i odlične fotografije.

Takođe, Stealth 2 akciona kamerica je otporna i na većinu spoljnih uticaja što obećava “vožnju” bez trzavica i dobru zabavu. Ako volite dobar provod i ludu vožnju, a pritom imate potrebu da sve to zabeležite Stealth 2 akciona kamerica je sve što vam treba!

Cena (sa PDV-om): 22.990 RSD.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.