Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Eksluzivno: Oleg Pokhanovski i prijatelji u Guarneriusu
Oleg Pokhanovski

Eksluzivno: Oleg Pokhanovski i prijatelji u Guarneriusu

Violinista i pijanista Oleg Pokhanovski i njegovi prijatelji sa Univerziteta Manitoba (Kanada) dolaze u Beograd gde će održati koncert i majstorske kurseve.

Poznati muzičari i cenjeni pedagozi, ugledni profesori sa jedne od najprestižnijih muzičkih akademija Severne Amerike, Univerziteta Manitoba, nastupiće u Centru lepih umetnosti Guarnerius i našim mladim umetnicima održati kurseve.

Posle osam godina, gost Beograda će ponovo biti miljenik domaće publike, virtuoz koga kritika naziva „ruskim Paganinijem“, Oleg Pokhanovski. On će nastupiti u Guarneriusu, 26. juna od 20.00, sa violončelistkinjom Minom Rouz Čang i pijanistima Edmundom Dejvom i Džudi Keler Sibert.

Koncert će gotovo u potpunosti biti posvećen izvođenju premijernog programa – zanimljivog spoja klasike sa muzikom 20. veka, kroz mešavinu virtuoznih kompozicija Paganinija i Pjacole (za koje je nove transkripcije uradio sam Oleg Pokhanovski), sa delima poznatih savremenih američkih i kanadskih autora, Pola Šoenfilda i Hristosa Hadzisa, čije će kompozicije publika čuti po prvi put.

Muzičari i profesori sa Univerziteta Manitoba će u Guarneriusu održati i majstorske kurseve 27. i 28. juna, za violiniste, violončeliste i pijaniste, koji će imati jedinstvenu šansu da upravo u Beogradu sarađuju sa čuvenim umetnicima.

Koncert je deo programa kojim Ambasada Kanade obeležava Dan Kanade u Srbiji, 1. jul. (danubeogradu.rs)

Raspored kurseva

Kurs za violiniste – subota, 27. jun
Oleg Pokhanovski

Kurs za pijaniste – subota, 27. jun
Edmund Dejv

Kurs za violončeliste – nedelja, 28. jun
Mina Rouz Čang

Kurs za pijaniste – nedelja, 28. jun
Džudi Keler Sibert

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.