Naslovna » Izlasci » Shopping » Fitbit Surge – gedžet koji je osvojio svet!
Fitbit Surge

Fitbit Surge – gedžet koji je osvojio svet!

Fitbit je kompanija sa veoma dugom tradicijom u proizvodnji Fitness and Health gedžeta i trenutno važi za najuticajniju na globalnom tržištu.

Surge je novi proizvod sa Fitbit-ovim potpisom i trenutno važi za jedan od najboljih Fitness and Health gedžeta na svetu. Pogledajmo po čemu je sve poseban.

Fitbit Surge predstavlja moćan pedometar koji izgledom i konceptualno podseća na jednostavan pametni sat. Kao i svaka spravica ovog tipa, tako i Surge meri koliko je korisnik pretrčao, prepešačio, koliko je stepenica savladao i da li je išao dole ili gore.

Za sve to vreme, on meri i brzinu otkucaja srca. Unutar uređaja je i altmetar, odnosno digitalni barometar koji meri promene u pritisku. Iz ovoga što smo istakli nije teško zaključiti da Surge integriše skup veoma naprednih senzora koji smo do sada videli na jako malom broju sličnih uređaja i to je i jedan od ključnih razloga zašto su ga kupci odlično prihvatili.

Kako je reč o veoma naprednom rešenju Surge poseduje i LED displej koji prikazuje najosnovnije informacije u kratkoj formi, ali one nisu tako jednostavne kao kod povoljnih Fitbit trackera, kod kojih je bilo mnogo zgodnije da se statistika prati na ekranu pametnog telefona, sa kojim Fitbit Surge komunicira putem low-power bluetooth veze.

Inače, baš zbog low-power bluetooth veze autonomija baterije kod Surge trekera može da traje i više od sedam dana. Ista se veoma brzo puni, a to znači da je za svega nekoliko sati ponovo spremna za sedmodnevni rad.

Fitbit Surge

Najprecizniji fitness tracker

Jedna od ključnih prednosti Fitbit Surge narukvice je i što poseduje GPS, dok ostale napredne funkcije Surge ostvaruje putem softvera: primera radi, kompanija je nedavno dodala i režim za utrošak kalorija i praćenje aktivnosti kada korisnik vozi bicikl.

Valjalo bi napomenuti i to da prisustvo GPS senzora znači da vlasnik uređaja može da trči i bez pametnog telefona i da opet, na mapi, pregleda tačne rute koje je prešao.

Fitbit Surge ima implementiranu i novu, stalno aktivnu PurePulse tehnologiju, koja je praktično praćenje rada srca u svakom trenutku, sve vreme dok se uređaj nosi na ruci. Ovu funkciju imaju samo Fitbit Surge i Charge HR (koji nije dostupan na našem tržištu). Realno gledano Surge je najprecizniji fitness tracker na tržištu, koji ima sve one senzore kao i najskuplji digitalni satovi (troaksijalni akcelerometar, troaksijalni žiroskop, digitalni kompas i GPS), pa čak i više od njih (Apple Watch, recimo, nema GPS).

Na kraju priče o Surge gedžetu ostaje još da kažemo da je isti dostupan u tri različite boje i da se besprekorno razume sa iOS i Android platformama. Iz kompanije najavljuju još neka softverska unapređenja koja bi od Surge-a mogla da naprave ultimativni Fitness and Health proizvod.

Ali bez obzira na to Surge je već jedan vrhunski gedžet koji posao za koji je namenjen radi više nego perfektno i precizno. Jedina mana (uslovno rečeno) mu je nešto viša cena pa će bar u ovom trenutku ostati rezervisan samo za one sa dubljim džepom.

Cena (sa PDV-om): 29.990 RSD.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.