Naslovna » Izlasci » Sport » Humanitarni turnir u malom fudbalu za novinarke
Humanitarni turnir u malom fudbalu

Humanitarni turnir u malom fudbalu za novinarke

U nedelju, 21. juna od 12.00, na platou ispred Delta City-ja, biće održan humanitarni turnir u malom fudbalu za novinarke.

Ekipe će biti sastavljene od po pet novinarki iz redakcija poznatih beogradskih medija. Timovi će biti podeljeni u dve grupe, koje će biti određene žrebom, i igraće četrnaestominutne utakmice (dva poluvremena po sedam minuta).

Unutar obe grupe, svaka ekipa igra sa svakom. U toku turnira, ekipe sakupljaju bodove i to: pobeda 2 boda, nerešeni rezultat 1 bod. Na kraju takmičenja najbolje ekipe iz obe grupe odmeriće snage kako bismo dobili pobednika ovog humanog, ali i interesantnog takmičenja.

Za malu Janju

Humanitarni turnir će biti organizovan sa ciljem da se animira što veći broj građana da kroz praćenje utakmica donira novčana sredstva neophodna za operaciju Janje Stamenković.

Sedmogodišnja devojčica iz Smedereva boluje od tumora hipofize i neophodan joj je odlazak na operaciju u Tursku. Janja je prvi put operisana sa četiri godine u Beogradu. Posledica zahvata bila je gubitak vida, moći govora i hodanja, kao i pokretanje leve strane tela. Zbog recidiva tumora, samo godinu dana kasnije urađena je i druga operacija u Istanbulu, a sada je neophodna nova, radikalnija… i to što pre, kako bi se izbegle dalje komplikacije i rast tumora.

Kutije za prikupljanje donacija biće postavljene na samom turniru, ali i u danima pre i posle takmičenja, u atrijumu Delta City-ja. Pomoć je moguće uputiti i slanjem SMS-a sadržine 34 na broj 3030. Cena poruke je 100 RSD, a PDV se ne naplaćuje.

Specijalan gost na otvaranju turnira biće Bojana Stamenov koja će prisutne pozdraviti pesmom „Beauty Never Lies“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.