Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Kamerni orkestar Balkana i Akiko Suvanai u Kolarcu
Kamerni orkestar Balkana

Kamerni orkestar Balkana i Akiko Suvanai u Kolarcu

U subotu, 27. juna od 20.00 u Velikoj dvorani Kolarca nastupiće Kamerni orkestar Balkana kojim će dirigovati Tošio Janagisava uz solistkinju Akiko Suvanai (violina).

Na programu su dela Kaora Vade (Kio-Ga za gudačke instrumente) i Feliksa Mendelsona Bartoldija (Koncert za violinu i orkestar u E- molu, Op. 64 i Simfonija br.4 „Italijanski“ u A- molu, Op.90).

Cene ulaznica su 500 i 700 RSD.

Kamerni orkestar Balkana

Japanski dirigent Tošio Janagisava je osnovao Kamerni orkestar Balkana (BCO) za prosperitet svih balkanskih naroda 2007. BCO ima jedan ili dva koncerta za godinu dana.

Akiko Suvanai (foto: Kiotaka Saito)
Akiko Suvanai (foto: Kiotaka Saito)

Nastupali su u Beogradu, Sarajevu, Skoplju, Tirani, Beču, Njujorku, Tokiju, itd. Orkestar je objavio je CD sa delima Šostakoviča i drugim kompozitorima.

Akiko Suvanai

Violinistkinja Akiko Suvanai pohvaljena je u „Tajmsu“ za „plemenito sviranje koje u sebi nosi ritmove života, disciplinu i strogost“. Bila je najmlađi pobednik na čuvenom Čajkovski takmičenju i sada ima prestižnu međunarodnu karijeru.

Nedavno je imala sjajne koncerte sa BBC filharmonijom, Oslo filharmonijom, NHK simfonijskim orkestrom i koncertnu turneju u Japanu sa japanskom filharmonijom i E. P. Salonenom.

Akiko Suvanai je svirala svuda po svetu i sarađivala sa slavnim dirigentima. Umetnički je direktor Međunarodnog muzičkog festivala u Japanu, koji je pokrenut 2013. Na Festivalu 2015. je izvedena svetska premijera koncerta za violinu Karola Befa sa nemačkim Kamernim orkestrom iz Bremena sa recitalima, masterklasama i dobrotvornim koncertima za stradale u velikom zemljotresu u istočnom Japanu. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.