Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Lonely Planet: Beograd jedno od najboljih mesta u Evropi
Lonely Planet o Beogradu

Lonely Planet: Beograd jedno od najboljih mesta u Evropi

Sajt Lonely Planet objavio je listu najboljih evropskih destinacija koje 2015. godine obavezno treba posetiti, a Beograd se našao na petom mestu.

Beograd nosi svoje elegantne, ali oronule fasade kao medalju časti i poslednjih godina postao je poznata evropska destinacija.

Njegov buran noćni život mu je doneo poređenja sa mnogo poznatijim gradovima Barselonom i Berlinom. Odlična kuhinja, hosteli koji su u procvatu i poboljšane avionske veze sa ostatkom Evrope svakako su nešto na šta turisti mogu računati ako posete ovaj grad, navodi se u obrazloženju portala Lonely Planet.

Jedinstvena perspektiva

Uništen i ponovo građen bezbroj puta u istoriji dugoj 2.300 godina, Beograd je san svakog ljubitelja istorije: Kalemegdanska tvrđava (na kojoj se ove godine održava novi letnji festival) i fascinantni muzeji imaju brojne priče. Ako želite jedinstvenu perspektivu, pridružite se biciklističkim, podzemnim i drugim zanimljivim turama.

„Skadarlija i Savalamala predstavljaju istorijski deo Beograda. S obzirom da ove jeseni počinje preobražaj zone pored reke koja će ličiti na Dubai, bolje je da njen duh uhvatite pre nego što nestane“, navodi se u opisu.

Srpska prestonica, ove godine, našla se iza Akureirija na Islandu, nemačkog Lajpciga, Azorskih ostrva i španskog grada Malage. Na listi, ali iza Beograda, našli su se i Pijemont u Italiji, Baku u Azerbejdžanu, Amsterdam u Holandiji, Tromso u Norveškoj i Porto u Portugalu.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.