Naslovna » Izlasci » Festivali » MAU: Afro festival 2015!
Afro festival

MAU: Afro festival 2015!

Afro festival 2015 biće održan od 12. do 14. juna u Muzeju afričke umetnosti (Andre Nikolića 14).

Tokom ove tradicionalne kulturne manifestacije biće organizovane izložbe i predavanja, muzičke i likovne radionice, koncerti, kao i javna vođenja kroz aktuelne postavke.

Prvi dan rezervisan je za ekskluzivne i ekperimentalne programe Muzeja. Događaj večeri ove godine je ambiciozno muzičko-scensko izvođenje „Bolnica bezgrešno začetih“, inspirisano stihovima velikog pesnika Artura Remboa i njegovim „afričkim“ iskustvom, u režiji filmskog režisera Aleksandra Maričića.

Drugog dana Festivala, predstaviće se Lorens Kiru (Kenija/Hrvatska) koji će govoriti na temu „Tradicionalno pozorište u Africi“. Istog dana će se održati i promocija knjige „Bantustan“ svetskih putnika Lazara Pašćanovića, Uroša Krčadinca i Marka Đedovića.

Poslednji dan – Durbar: festival festivala, i ove godine je rezervisan za predstavljanje afričkih ambasada u Beogradu kroz umetnosti, zanate i specijalitete. Događaj dana i čitavog festivala sigurno će biti koncert Igora Vincea i njegovog Drums, Brass & Keys benda.

Afro festival 2015 traje tri dana a činiće ga i dečje radionice, razgovori sa umetnicima i gostima, studentska vođenja kroz postavke, oslikavanje fasade Muzeja i, naravno, afrički bazar. (danubeogradu.rs)

»»» Afro festival 2015 – program

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.