Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Front, izložbe, borilačke veštine…
Festival Front
Festival Front

Mini BG vesti: Front, izložbe, borilačke veštine…

»»» Festival Front održava se od 9. do 14. juna u organizaciji muzičkog udruženja „Muzikon“.

Šest koncerata održaće mladi muzički profesionalci u Galeriji KM8, Španskoj kući, Prodavnici ploča Leila, Džez klubu Azbuka, Artget galeriji i SKC-u. Sve informacije pronađite OVDE.

»»» Novom odlukom o lokalnim komunalnim taksama predviđeno je smanjenje iznosa taksi za obavljanje ugostiteljske delatnosti u bašti otvorenog tipa za čak 50%.

»»» Objavljen je poziv za volontere da se prijave za studentski eko kamp „Sačuvajmo Dunav“ na Velikom ratnom ostrvu u Beogradu, od 13. do 22. jula. Pravo učešća u eko-kampu imaju studenti svih državnih i privatnih fakulteta univerziteta u Srbiji. Faza prijavljivanja će trajati do 16. juna. Svi zainteresovani studenti mogu da se prijave putem grupe na Facebook-u „Sačuvajmo Dunav“ ili putem zvanične strane Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine – Republičke direkcije za vode.

»»» U Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, 9. juna od 18.00 biće otvorena izložba „Spomenici kulture viđeni očima dece„. Izložba je nastala kao rezultat radionice na temu kulturno-istorijskog nasleđa naše prestonice koju je za učenike OŠ „Karađorđe“ na Voždovcu organizovao Zavod. Autorke izložbe su Ana Sibinović, diplomirani etnolog, i Slađana Milojević, arhitektonski tehničar.

»»» Sajam borilačkih veština biće održan u sredu, 10. juna od 18.30 časova na Dušanovačkom platou (ispred Maksija). Organizuje ga opština Voždovac. Nekoliko klubova predstaviće karate, tekvondo i džudo, a nastupiće i Mikser bend.

»»» Izložba “Corner Space“ mulitmedijalne umetnice Mashe Bender biće otvorena od 16. (19.00) do 28. juna u studiju Š.U.N.D. (Belgrade Design District). Masha Bender je multimedijalna umetnica iz St. Peterburga koja kombinuje grafiku, fotografiju i video u svom radu.

»»» Škola za negu lepote tokom letnjeg školskog raspusta organizuje besplatan kurs kaligrafije za učenike srednjih škola i njihove nastavnike koji žele da steknu nova znanja iz ove oblasti. Kurs će se održati od 22. juna do 3. jula u Jovana Subotića 2 na Dušanovcu. Informacije i prijave: 063/8308-264 ili skolakaligrafije@gmail.com.

»»» U KC „Čukarica“ od 10. (19.00) do 23. juna biće otvorena izložba fotografija „Stare kvake“ Milivoja Miše Rupića. Posetioci će moći da vide fotografije neobičnih i zanimljivih kvaka, u kojima se krije lepota koju su stvorile ljudske ruke, i svaka ima neku svoju zanimljivu priču. Ulaz je slobodan.

Slobodan Đošić - Kapije od početka do kraja
Slobodan Đošić – Kapije od početka do kraja

»»» Izložbu „Kapije od početka do kraja“ slikara i scenografa Slobodana Đošića iz Kanade svečano će otvoriti u sredu, 10. jula u 19.00 u Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka (Rige od Fere 4) Marina Lukić Cvetić, istoričarka umetnosti i v.d. direktora Zavoda. Radovi ovog umetnika mogu da se pogledaju do 24. juna, radnim danima od 10.00 do 16.00.

»»» 19. Festival koreografskih minijatura održava se do 13. juna, a večeras od 20.00 u Domu omladine Beograda biće premijerno izvedena plesna predstava „Mesto za nas“, mladih koreografa Miloša Kecmana i Milana Bačkulje.

»»» U velikoj sali DOB-a, 12. juna od 18.00 do 21.00 biće organizovan 8. WordPress Srbija Meetup. Ulaz je besplatan. Pozvani su blogeri, dizajneri i programeri koji koriste WP na web platformu da prezentuju promene, da pričaju o novim funkcijama sistema ali i da ojačaju samu WP zajednicu.

»»» Revija japanskih filmova biće održana u Kinoteci (Kosovska 11) od 25. do 28. juna. U ciklusu „Duša japanske kuhinje“ biće prikazani „Važnije od Ramena“ (25. jun, 20.00; 26. jun, 19.00), „Samurajski meni“ (26. jun, 21.00; 27. jun, 19.00), „Ramen samuraj“ (27. jun, 21.00; 28. jun, 19.00) i „Recept za pomen – 49 dana“ (28. jun, 21.00). (danubeogradu.rs)

Koncert Dečjeg hora RTS

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.