Naslovna » Izlasci » Sport » Mozzart Open 2015 od 8. juna
Mirjana Bobić Mojsilović i Andrija Kuzmanović
Mozzart Open - Mirjana Bobić Mojsilović i Andrija Kuzmanović

Mozzart Open 2015 od 8. juna

Tradicionalni serijal fjučers turnira u Srbiji za 2015. godinu počinje 8. juna takmičenjem u TK „Olimp“ gde će se naredne nedelje održati međunarodni Mozzart Open, prvi od 14 muških fjučers turnira u Srbiji ovog leta sa nagradnim fondom od 10.000 dolara.

Osim takmičarskog, ovaj turnir će imati i svoj revijalni deo pa će finalu s konkurenciji singlova, 14. juna, prethoditi zanimljiv revijalni okršaj između naše poznate spisateljice i jedne od najboljih rekretivaca među poznatima, Mirjane Bobić-Mojsilović koja će nasuprot sebe imati glumca Andriju Kuzmanovića, široj javnosti poznatog po ulozi Milovana Jakšića u filmovima „Montevideo Bog te video“ i „Montevideo, vidimo se!“.

Kvalifikacioni deo turnira počinje danas, 6. juna, a glavna nadmetanja od ponedeljka.

– Fjučers turniri su od izuzetnog značaja zato što su to turniri na kojima igrači, pre svega, prelaze iz juniorske u profesionalnu karijeru. Tu se stiču ti prvi ATP poeni koji posle omogućavaju nastup na turnirima većih kategorija, čelendžeri i ATP tour, pa onda ovi veliki Grend slem turniri. Svi igrači su prošli ovaj nivo turnira, od Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog pa na dalje. Ove godine biće organizovano 14 muških i pet ženskih fjučersa u Srbiji. Mozzart Open je prvi u nizu, posle slede Valjevo i Šabac – Izjavio je direktor turnira i sportski direktor Teniskog saveza Srbije, Aleksandar Bolić.

Tradicionalni letnji turnir

Mozzart Open 2015. postao je tradicionalni fjučers koji će deveto leto zaredom ugostiti mlade profesionalce iz zemlje i inostranstva.

Nastupiće igrači iz više od 25 zemalja sa svih kontinenata. Prvi nosilac ovogodišnjeg turnira je Alexis Musialek (Francuska), koji je 285. na ATP listi.

Od srpskih tenisera nosioci su i Denis Bejtulahi (5. nosilac) i Dejan Katić (6. nosilac). Takođe, na profesionalnim turnirima će debitovati i Miomir Kecmanović – 16-godišnji junior koji je trenutno na 20. mestu svetske rang liste.

Finalni meč u dublu igra se u subotu, 13. juna, a u singlu u nedelju, 14. juna. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.