Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » (Ne)klasičan koncert(pt): U sukobu sa prazninom
(Ne)klasičan koncert(pt): U sukobu sa prazninom

(Ne)klasičan koncert(pt): U sukobu sa prazninom

U četvrtak, 25. juna od 20.00, u velikoj sali SKC-a biće održan „(Ne)klasičan koncert(pt): U sukobu sa prazninom“.

Projekat je nastao 2014. sa idejom da se klasična muzika izvede iz domena stereotipa. Drugi po redu „(Ne)klasičan koncert(pt)“ biće nastavljen slobodnim istraživanjem i drugačijim načinom izvođenja u domenu repertoara, uz atipičan spoj instrumenata.Za dž

Uz glavni oslonac na klasičnoj muzici izvođenje će biti praćeno vizuelnim intervencijama. Nastupiće Nataša Perazić Vrzić (flauta), Mihailo Samoran (klarinet) i Stanislava Jeftić Protić (klavir) uz film Igora Simića „Trenutak u kome shvatiš da postoji praznina u tebi“. Na programu su dela Roberta Mucyinskza, Josepha Horovitza i Russella Petersona.

Ulaz je slobodan. (danubeogradu.rs)

U sukobu sa prazninom
Trenutak samosagledavanja. Po strani ostaju sve objektivne okolnosti i pogled se upire ka unutarnjem svetu. Tamo odakle dolazi stvaralačka snaga postoji praznina. Anesteziran je umetnik! Tvrde moderni teoretičari da galopirajući materijalizam svezuje ruke stvaralaštvu. Ali prazno je i u duhu. Opšta malaksalost da se pronađe ona snaga izvan nelagodnog vremena. „Onaj koji je u stalnoj žurbi on nije budan“. Ovo je lična borba protiv praznine. Pokušaj njenog nadigravanja.