Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Noć knjige: Održan Reli pisaca
Noć knjige: Reli pisaca

Noć knjige: Održan Reli pisaca

Idući u susret manifestaciji Noć knjige, u subotu, 6. juna, održan je atraktivni drugi po redu Reli pisaca u organizaciji izdavačke kuće Laguna i Vrele gume Media sistema.

Po propozicijama ovog gradskog relija, njegovi učesnici su isključivo pisci koji su opet dobili jedinstvenu priliku da pokažu i kakvi su vozači. Lagunini autori Jelica Greganović, Simonida Milojković, Mina Aleksić, Dušan Nedeljković i Marko Vidojković vozili su najnovije modele marke Citroen.

Ispunjavanjem zadataka pisci su pokazali zavidnu spretnost, ali proverili i poznavanje i poštovanje saobraćajnih propisa u uslovima gradske vožnje.

Dogodovštine pisaca

Reli pisaca je startovao ispred knjižare Delfi SKC, uz zadatak da svaka posada predvođena jednim piscem obiđe knjižare Delfi u Zemunu, knjižaru na Terazijama, knjižaru kod Vuka i stigne do cilja koji predstavlja prostor ispred knjižare Delfi SKC. Svaki pisac je tom prilikom morao da potpiše pet primeraka svog novog romana i da nađe poštovaoca svoje proze s kojim će se fotografisati kako bi dokazao da je obišao sve kontrolne tačke.

Posle zaista uzbudljivih dogodovština tokom vožnji Beogradom, najbrži učesnik Relija pisaca je Mina Aleksić koju su sledili pisci Dušan Nedeljković i Marko Vidojković. Zanimljivo je da Mini u modelu C3 bilo dovoljno tek 33 minuta i 35 sekundi da obavi zadatak, dok je trećeplasirani Marko sa Cactusom stigao čitavih 20 minuta kasnije.

Poseban utisak na sve prisutne ostavila je Jelica Greganović zavidnim poznavanjem razvoja modela Cactus. (danubeogradu.rs)

Noć knjige: Reli pisaca

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.