Naslovna » Izlasci » Muzika » Novi spot » Novi spot: Lira Vega – Ničiji Mesec

Novi spot: Lira Vega – Ničiji Mesec

Beogradski sastav Lira Vega snimio je spot za pesmu „Ničiji Mesec“ koja otvara njihov najnoviji album „Duhovi“ u izdanju Lampshade Media.

Spot je sniman tokom dva majska dana u BIGZ-u i dvorištu u režiji Aleksandra Dragičevića. Gostujući gitarista je Robert Telčer (Veliki prezir, Partibrejkersi) dok se u spotu specijalno pojavljuju Džoni Madona, Romana i Bojan Slačala.

Lira Vega je svoj treći studijski album „Duhovi“ objavio u maju ove godine. Svih jedanaest pesama zasnovano je na elektronskoj matrici, uslovljenoj težnjom benda za apsolutnom pokretljivošću i minimizovanjem neophodnih resursa, a stare ljubitelje benda obradovaće konstante – upečatljivi Zojin glas i nepogrešivi zvuk Vlacine gitare.

Ovaj bend prepoznatljivog muzičkog izraza, počeo je sa radom 1998. godine u pozorišnoj trupi beogradske umetnice Ljudmile Stratimirović „Pozorište šešira“ i od tada je aktivno prisutan na našoj alternativnoj sceni. Grupu Lira Vega danas čine Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević, članovi benda od osnivanja, a svesrdnu pomoć na koncertima pruža Pavle Stašić.

Kako oni sami kažu: „Mantra benda je: ključ je u promeni“.

Album „Duhovi“ možete preslušati na Deezeru. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.