Naslovna » Izlasci » Izložbe » „Plavo-zeleni svet“ u Knez Mihailovoj ulici
Plavo-zeleni svet

„Plavo-zeleni svet“ u Knez Mihailovoj ulici

Izložba fotografija sa konkursa „Plavo-zeleni svet“ otvorena je na samom ulasku u Knez Mihailovu ulicu.

Predstavljeno je 14 najboljih fotografija po izboru stručnog žirija, od ukupno 1897 koje su pristigle na amaterski foto-konkurs za najbolju fotografiju prirode. Ova izložba predstavlja nastavak aktivnosti u okviru akcije buđenja svesti o značaju očuvanja predela, zdravih stilova života kao i promocije platforme „Plavo-zelena mapa Srbije“.

„Plavo-zelena mapa Srbije“ se sastoji iz internet portala i android aplikacije, u okviru koje su predstavljene lokacije u Beogradu i Vojovidni, poput zaštićenih područja, urbanih zelenih bisera i Telenor internet parkova.

Ova besplatna aplikacija dostupna je na srpskom i engleskom jeziku. Za svaku predstavljenu lokaciju mogu se pogledati fotografije, i dobiti informacije o zanimljivostima, aktivnostima za posetioce, ugostiteljskoj ponudi, ali i uputstvima kako stići na izabranu destinaciju. Pretraživanje android aplikacije je olakšano, i moguće je pregledati željene lokacije putem mape, po udaljenosti i kroz upotrebu „proširene stvarnosti“.

Postavka „Plavo-zeleni svet“ može da se pogleda do 14. juna.

I u Novom Sadu

Posle Beograda, izložba će biti predstavljena u Novom Sadu, od 15. do 25. juna, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.

Program „Plavo-zelena mapa Srbije“ realizuje se uz pomoć Telenor Fondacije, Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, i podršku Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Turističke organizacije Beograda.

Više informacija o platformi „Plavo-zelena mapa Srbije“ se može naći na www.bgmap.rs, a besplatna android aplikacija se može preuzeti OVDE. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.