Naslovna » Izlasci » Izložbe » Remont: Dobre navike, 20. juna
Remont - Dobre navike

Remont: Dobre navike, 20. juna

U subotu, 20. juna od 11.00 do 15.00, biće nastavljena realizacija projekta „Dobre navike“.

Šetnja kroz savremenu umetnost Beograda počeće u galeriji Remont (Maršala Birjuzova 7). Posle uvodnog predavanja od savremenoj umetničkoj sceni i predstavljanja aktuelne izložbe uslediće posete izabranim izložbama. Goste će dočekivati domaćini izložbenih prostora – umetnici ili kustosi.

Želja organizatora je da se na ovaj način animiraju građani da više posećuju izložbe i da im se na stručan i jednostavan način približi savremena umetnička praksa.

Za ovu šetnju, ali i za individualne posete, pripremljen je štampani letak sa više informacija o izabranim izložbama i preporukama za posetu.

Broj učesnika u šetnji je ograničen na 12 osoba a prijave se dostavljaju dan pre, odnosno do petka, 19. juna u 17.00 na remont@remont.net ili 3223-406 i 069/3223-533.

Galerija Remont: David Procuniar – Encyclopédie

Do 29. juna aktuelna je izložba koja je zamišljena kao participativni proces tokom kojeg umetnik, koristeći vizuelni materijal objavljen u originalnoj Enciklopediji (Didro i d’Alembert) zajedno sa posetiocima, radi na instalaciji / postavci, kao i na realizaciji serije ručno rađenih mini knjiga.

Cilj ove svojevrsne radionice je da u komunikaciji i kroz praktični rad sa publikom otvori neke od aktuelnih, gorućih globalnih tema i podstakne na razmišljanje o tome kako smo kao društvo lako odustali od ideala koje su propagirali mislioci Prosvetiteljstva.

Kroz izložbu vode istoričarka umetnosti Marija Radoš i umetnik David Procunair.

Remont - Dobre navike, David Procuniar

Umetnički prostor U10: Belgrade Raw – live.belgraderaw

Predstavljanje ove izložbe počeće oko podneva, a publika će moći da vidi radove jedne od najznačajnijih pojava na domaćoj fotografskoj sceni poslednjih godina, kolektiva Belgrade Raw.

Aktuelna izložba se bavi današnjim raznolikim tehničkim mogućnostima foto zapisa, načinima na koji se distribuiraju i dele, a autori pored svojih radova uključuju i fotografije do kojih dolaze preko društvenih mreža.

Kroz izložbu (otvorena do 27. juna) vodi fotograf Luka Knežević Strika.

Galerija DOB: Darko Stojkov – Couvade

U Domu omladine od 13.00 umetnik Darko Stojkov predstaviće koncept baziran na analizi „Couvade sindroma“ specifičnog psihološkog fenomena među budućim očevima.

Sindrom podrazumeva da mnogi partneri trudnica dobijaju i proživljavaju niz simptoma sličnih onima koje su karakteristične za trudnoću.

Galerija New Moment: Era Milivojević – Nepokretne slike

Šetnja se završava posetom foto instalacije koja obuhvata oko 1000 fotografija koje predstavljaju višegodišnja istraživanja grada Ere Milivojevića.

Sama postavka implicira čitav niz mogućih tumačenja (od apstrakntog grčkog meandra, egipatskih hijeroglifa, rimskog mozaika pa do elektronske slike), dok je sadržaj svojevrsno mapiranje gradskog prostora kroz paradokse urbanih prizora, društvene događaje i ljude.

Ova postavka, inače, može da se pogleda do 30. juna. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.