Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam srednjih škola u Domu omladine, 5. juna
Sajam srednjih škola u Domu omladine

Sajam srednjih škola u Domu omladine, 5. juna

Prvi beogradski sajam srednjih stručnih i umetničkih škola i profesionalne orijentacije biće održan 5. juna od 10.00 do 17.00, u Domu omladine Beograda.

Učenici završnih razreda osnovne škole, kao i ostali zainteresovani đaci, mogu posetiti sajam i na jednom mestu se upoznati sa srednjim stručnim i umetničkim školama, njihovim obrazovnim profilima, nastavnim predmetima, vannastavnim aktivnostima.

Na štandovima škola biće predstavljeni radovi učenika i programi sekcija.Za dž

Psiholozi Nacionalne službe za zapošljavanje pružiće stručnu podršku osnovcima koji se opredeljuju za buduće zanimanje.

Osim „Vodiča za osnovce“, na štandu NSZ biće dostupne dve nove aplikacije – igrica „Karijerno putovanje“ i informator „Šta da učim, šta da radim“, pripremljen u saradnji sa Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i GIZ-om.

Zainteresovani učenici će imati priliku da se uključe u radionicu „Na putu izbora zanimanja“, koja će im pomoći da procene svoje želje, otkriju profesionalna interesovanja i upoznaju se sa načinima donošenja odluka.

Oživljavanje zanatskog obrazovanja

Na štandu Privredne komore Srbije, kao i na jednoj od prezentacija, učenici će imati priliku da se upoznaju i sa projektom uvođenja dualnog modela obrazovanja u obrazovni sistem Srbije, čiji je cilj oživljavanje zanatskog obrazovanja, a naročito intenziviranje permanentne saradnje škola i privrede.

Dom omladine Beograda tokom cele godine intenzivnim obrazovnim programom (radionice, predavanja i kursevi), koji je besplatan, pruža mladima priliku da se upoznaju sa različitim zanimanjima i strukama.

Početkom 2015. godine pokrenuta je i besplatna Škola omladinskog preduzetništva, kao mesto susreta poslovnih ljudi i naše omladine, sa ciljem da pomogne mladim ljudima da svoje ideje realizuju, započnu biznis i ostvare prve preduzetničke korake.

Sajam organizuju Savet za zapošljavanje grada Beograda, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala za grad Beograd, Privredna komora Srbije i Dom omladine Beograda.

Ulaz na sajam je besplatan. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.