Naslovna » Izlasci » Savamalsko kulturno leto – jul 2015.
Savamalsko kulturno leto - Braća (B)luzeri
Savamalsko kulturno leto - Braća (B)luzeri

Savamalsko kulturno leto – jul 2015.

Savamalsko kulturno leto na Miksalištu u Mostarskoj 5 postalo je deo kulturnog i zabavnog života Beograda.

Premijera mjuzikla „Braća (B)luzeri“, 29. juna (u okviru BELEF-a), i dolazak prvih pravih sunčanih letnjih dana označiće i novi veliki početak koji će se proširiti i na Mikser House i čitavu Savamalu.

Miksalište će i tokom najvrelijeg letnjeg meseca ugostiti i brojne bendove i pružiti publici kvalitetni koncertni program.

Već 8. jula Izrael stiže u Savamalu, kada će koncert održati trenutno najpopularniji izraelski sastav Lola Marsh, a iste večeri će posetioci imati priliku da čuju i kvalitetnu bluz-fank muziku, uz nastup austrijskog orguljaša Rafaela Vresinga i najpoznatijeg brazilskog bluz gitariste Igora Prada.

Žurke, koncerti, predstave…

Leto će se nastaviti koncertom Đure i Mornara, 9. jula, a u okviru programa BELEF-a, 10. jula na Miksalištu, nastupiće Big Band RTS i to sa svojim originalnim projektom: The Beatles Songbook. Kraj meseca, 30. jul, rezervisan je za najpoznatiju makedonsku gitaru i Vlatko Stefanovski Trio.

Vikendi će biti u znaku dobrog provoda za sve generacije, jer publiku na Miksalištu čekaju čuvene Kišobran žurke, ali i Beogradski šlageri koji će nas opštenarodnim savamalskim igrankama vratiti u stara dobra vremena.

Spektakularni mjuzikl „Braća (B)luzeri“, posle premijere, biće igran 4, 5, 17. i 18. jula, a pozorište na Miksalištu će 16. jula ugostiti i jedinstveni projekat posvećen čuvenoj američkoj džez pevačici Bili Holidej.

Jul će biti i u znaku priprema za avgustovske pozorišne poduhvate, predstavu „Ja ili neko drugi“ u režiji Jelene Bogavac, a po tekstu Maje Pelević, kao i nesvakidašnji projekat „What the fuck are we doing here“, predstave koja će se izvoditi na engleskom, a koja govori o potrebama mladih ljudi da odlaze iz Srbije u potrazi za boljim sutra.

Exit - Fusion Stage: Lola Marsh
Lola Marsh

Mikser Garden

Savamalsko kulturno leto proširiće se sa Miksališta i na Mikser House, čija će bašta ovog leta procvetati i pretvoriti se u pravu zelenu oazu u srcu Savamale.

Posle otvaranja Mikser Garden-a, 26. juna, posetioci će svakog petka i subote moći da provedu veče u prijatnoj atmosferi i uz poletnu disko muziku, dok će četvrtak u ovoj bašti biti rezervisan za selekciju džez, soul i sving ritmova u odabiru DJ dua Mr. Zorba i N.I.K.O.

Mikser House

U skladu sa sada već ustaljenom tradicijom negovanja i promovisanja kvalitetnog bluza, Mikser House i tokom leta sprema odabrane nastupe sredom koji će započeti već 1. jula, svirkom dobro poznatog dua: Pera Joe i Nenad Mr. Swagger Zlatanović.

Utorkom će posetioci biti u prilici da slušaju klasičnu muziku u okviru Piano Sunset programa, dok će svi zaljubljenici u tango svoju letnju oazu potražiti ponedeljkom na Milonga večerima.

Nedelja je rezervisana za egzotične letnje zvuke koje će posetioce u mislima odvesti na obale okeana, a to će već 5. jula uraditi Vuk Bradić duo uz melodije portugalskog fada.

Za sve vreme trajanja leta, od juna do septembra, Mikser House će biti domaćin brojnim kreativcima i izlagačima koji svoje proizvode i rukotvorine izlažu svakoga dana, od 12.00 do 20.00, u okviru Savamala Design Expo-a, gde svi posetioci mogu pronaći komad odeće, nakita, nameštaja, kućnog aksesoara, ručno pravljene kozmetike i još mnogo toga. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.