Naslovna » Izlasci » Izložbe » Transformersi u Beogradu!
Transformersi u Beogradu

Transformersi u Beogradu!

U okviru programa BELEF Intro, 7. juna od 21.00, biće predstavljeni Transformersi u Beogradu!

Naime Centar beogradskih festivala predstavlja izložbu Danila Baletića „Transformersi čuvaju Beograd!“ na Trgu Republike (blizu spomenika) i u Knez Mihailovoj (ispred restorana Vapiano).

Sedam skulptura, izvođači savremenog cirkusa na štulama i sa žonglerskim rekvizitima šetnjom će provesti publiku kroz izložbu i od jedne do druge lokacije svojom pričom, pokretima i kostimima približiće Beograđanima i gostima grada koncept ove izložbe.

Skulpture koje su visoke od dva do 12 metara i teške od 2,5 do 10 tona, reprodukovaće zvuk. Na Trgu Republike projektovaće se animacija i video sa zvukom koji su u interakciji sa skulpturama.

Ograđeni prostor za VIP nalaziće se između spomenika Kneza Mihaila i Narodnog muzeja sa manjom scenografijom i mestima za sedenje. Na ovom mestu će biti prikazana projekcija kratkog dokumentarnog filma o nastanku skulptura i autoru izložbe.

Ekološki Transformersi

Skulpture metalnih robota, transformersa, autorski su rad mladog Danila Baletića iz Podgorice (23), a likovi robota iz serija i filmova oživeli su u mašti Podgoričanina i preselili se prvo na ulice glavnog grada Crne Gore.

Na izradu sedam metalnih konstrukcija, od kojih je najveća Megatron, visoka 12 metara i teža od 10 tona, autor je potrošio dve godine.

– Ogromna želja i entuzijazam potrebni su da bi se napravilo ovako nešto, a odricanje je neverovatno – morao sam sve obaveze da ostavim da bih se posvetio mojim čedima – transformersima – kaže autor Danilo Baletić.

Skulpture su sastavljene od starih autodelova, koje je Baletić skupljao, a zatim vario. Kako kaže, na ovaj način je želeo da promeni ekološku svest građana.

Transformersi će čuvati centar grada do početka jula, a onda se sele na Adu Ciganliju gde će biti do kraja jula. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.