Naslovna » Izlasci » Festivali » Treći Zemunski vinski trg, 3. i 4. jula
Zemunski vinski trg

Treći Zemunski vinski trg, 3. i 4. jula

Manifestacija Zemunski vinski trg, koja promoviše domaće proizvođače vina, biće održana 3. i 4. jula na Velikom trgu u Zemunu.

Ova manifestacija ne samo da okuplja i podstiče proizvodnju domaćih vina već i obogaćuje ukupnu turističku ponudu našeg grada.

– Ono što strane turiste privlači Beogradu svakako je bogata gastronomska ponuda, raznolikost, multikulturalnost. Na festivalu će se predstaviti vodeće srpske vinarije, dok su ovakve manifestacije zanimljive kako Beograđanima tako i turistima, koji zaista uživaju u degustaciji kvalitetnih vina, ali i u bogatom kulturno-umetničkom programu – istakla je sekretarka za privredu Tijana Maljković

Udruženje vinara i vinogradara Srbije podržalo je Zemunski vinski trg kao promotera srpskog vina kod nas, ali i u inostranstvu.

Ovaj deo Zemuna pored Dunava nosi epitet boemskog mesta, opevan u brojnim pesmama, a bogata ponuda koju će prirediti izlagači dovoljan je motiv da se što veći broj građana prestonice pojavi u petak i subotu na ovom mestu.

Na manifestciji će se predstaviti oko 20 vinarija sa više od 100 vrsta vina. Posetioce će u petak zabaviti istaknuti vokalni solista Čeda Marković, dok će u subotu nastupiti KUD „Branko Radičević“ iz Zemuna.

Zemunski vinski trg biće otvoren od 18.00 do 23.00, na atraktivnoj lokaciji u starom jezgru Zemuna, gde se nalazi veliki broj renomiranih ugostiteljskih objekata.

I love my local market

Direktor „Gradskih pijaca“ Ivan Sočo dodao je da je to preduzeće suorganizator ove manifestacije i najavio da će na ovom festivalu predstaviti novi projekat „I love my local market“, u koji je uključeno 1.200 svetskih pijaca.

– Reč je o najvećem svetskom pokretu tog tipa u okviru kog će narednih sedmica biti postavljene takozvane „karavan“ tezge na kojima će se promovisati domaći poljoprivredni proizvodi, organska hrana i tradicionalni proizvodi, a sve uz podršku javnih ličnosti koje pazare na tim pijacama – najavio je Sočo. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.