Naslovna » Izlasci » Sport » Ušće: Kružna trka Nagrada Beograda 2015
Ušće: Kružna trka Nagrada Beograda

Ušće: Kružna trka Nagrada Beograda 2015

Tokom vikenda, 27. i 28. juna, biće održana kružna auto trka na Ušću, Nagrada Beograda 2015.

Na stazi dugačkoj 2.310 metara, na ušću Save i Dunava, nastupiće oko 100 vozača koji će u subotu od 11.00, posle verifikacije i tehničkog prijema, održati dva treninga po 15 minuta, što će svakako biti prava atrakcija za zaljubljenike ovog sporta.

U nedelju, od 12.00, počeće kružna trka, koja će se bodovati za plasman Centralno-evropske zone, kao i za nacionalne šampionate Srbije, BiH i Hrvatske.

Trka Nagrada Beograda održana je prošle godine posle šest godina pauze.

– Zadovoljstvo mi je da vas sve pozovem na trku na Ušću, koja će se ove godine održati na naš veliki praznik – Vidovdan, a koja je od velikog značaja kako za Beograd, tako i za celu Srbiju. Očekuje se izuzetno veliki broj takmičara, a imaćemo i goste iz zemalja u okruženju. Auto moto savez Srbije još jednom je pokazao odrgovornost prema automobilizmu, dajući punu podršku njegovoj afirmaciji u zemlji i međunarodnim okvirima, vraćajući ga tako, posle dužeg niza godina, pod svoje okrilje – rekao je predsednik AMSS Mirko Butulija.

 

Klubovi i AMSS uložili su veliki trud i napor u rekonstrukciju staze, koja je bila oštećena. Posebno se vodilo računa o bezbednosti i učesnika i publike. Ove godine biće otvorene sve klase i discipline, pa će se trka voziti u četiri divizije, dok će peta divizija biti nešto što dugo nije viđeno – a to je klasa „fiće“.

Karte za ovo tradicionalno evropsko takmičenje mogu da se kupe na licu mesta, u biletarnicama na četiri pozicije prilazima stazi, po ceni od 300, odnosno 500 RSD za oba dana.

Ušće: Kružna trka Nagrada Beograda

Izmene u saobraćaju

Tokom održavanja kružne auto trke Nagrada Beograda 2015, na prostoru kod Poslovnog centra „Ušće“ od 27. juna u 6.00 do 28. juna u 18.00 biće izmenjene trase pojedinih linija gradskog prevoza.

Vozila javnog prevoza sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjin cvet, u oba smera, kretaće se Bulevarom Mihaila Pupina i Ulicom Trešnjin cvet i dalje redovnom trasom.

Linija javnog prevoza 60 u vreme održavanja manifestacije saobraćaće drugačije. U smeru ka okretnici „Novi Beograd – Toplana“ vozila će se kretati trasom: Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu.

I to nije sve…

U istom periodu, na stazi Gajić, u Kruševcu, u Globarima, održaće se Evropski i Istočno-evropski šampionat u disciplini Moto Kross, koji organizuje Moto savez Srbije (MSS) i Moto klub Kruševac (MKK Gajić) uz podršku Auto moto saveza Srbije (AMSS), AMS Osiguranja (AMSO), Sportskog saveza Srbije (SSS), Ministarstva omladine i sporta i grada Kurševca.

Kružnu trku na Ušću „Nagrada Beograda 2015“ organizuje Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS), uz podršku Auto moto saveza Srbije (AMSS), AMS Osiguranja (AMSO), Sportskog saveza Srbije (SSS), Ministarstva omladine i sporta i Skupštine grada Beograda. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.