Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Više od 800 biciklista brani stazu do Ade
Više od 800 biciklista brani stazu do Ade

Više od 800 biciklista brani stazu do Ade

Više od 800 biciklista danas je protestovalo na delu biciklističke staze između Brankovog i Starog savskog mosta gde je planirana „ogledna“ promenada Beograda na vodi.

Tradicionalna Kritična masa ovoga puta organizovana je u saradnji svih beogradskih biciklističkih udruženja.

Po najavama gradonačelnika Siniše Malog, izgradnja ove promenade je već trebalo da počne, ali javnosti nisu dostupni planovi pa ni kako će biti regulisano kretanje biciklista, odnosno kuda će oni biti preusmereni za vreme radova.

Takođe, ne zna se ni kako će u sklopu „ogledne“ promenade biti rešena biciklistička staza, i udruženja biciklista strahuju da ovo može dovesti do situacije koju već imamo na Zemunskom keju, gde se zbog nepostojanja izdvojene biciklističke staze ne može voziti bicikl od velikog broja pešaka.

Biciklisti su uputili zahtev gradskoj upravi da se objave planove za izgradnju promenade. Takođe, zahtevaju da se za vreme radova napravi najkraći mogući bajpas kroz okolne ulice sa odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom i plastičnim barijerama, i da se na promenadi projektuju fizički odvojene biciklistička i pešačka staza, kao što je i sad slučaj.

Protest su organizovali beogradska biciklistička udruženja: Ulice za bicikliste, Ciklo svet Srbija, Jugo cikling kampanja, Bajsologija, Beociklizacija i IBikeBelgrade. (danubeogradu.rs)

Više od 800 biciklista brani stazu do Ade

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.