Naslovna » Izlasci » Film » Zanimljivosti o animiranom filmu „U mojoj glavi“
U mojoj glavi

Zanimljivosti o animiranom filmu „U mojoj glavi“

Novo sinhronizovano animirano ostvarenje „U mojoj glavi“ prikazuje se u domaćim bioskopima.

Topla porodična priča o osećanjima, koja nam stiže iz proverene Dizni/Piksar radionice, osvojila je publiku širom sveta i zasluženo dobila samo najbolje kritike.

Smešteni u bazi, kontrolnom centru unutar uma 11-godišnje Rajli, pet emocija vredno rade, a predvode ih optimista Radost, čija je misija da se postara da Rajli bude srećna. Strah se brine o bezbednosti, Bes se stara o tome da sve bude pošteno, a Gađenje sprečava Rajli da se otruje – i fizički i društveno. Tuga nije tačno sigurna šta je njena uloga, a iskreno, nisu ni ostali.

Kad se Rajlina porodica preseli u strašni novi grad, emocije se bacaju na posao, spremne da joj pomognu da prevaziđe ovu tešku promenu. Ali kad se Radost i Tuga slučajno nađu u dalekim sferama Rajlinog uma – odnoseći i neke od važnih uspomena s njima – Strah, Bes i Gađenje, nevoljno će postati vođe.

Zanimljivosti

Otkrivamo vam neke detalje koje su tvorci ovog fantastičnog ostvarenja spremili kao specijalnu poslasticu za sve gledaoce:

● Scenaristi ali i druge filmadžije koje su učestvovale u stvaranju filma „U mojoj glavi“ pre snimanja temeljno su proučavali sve naučne studije o mozgu ali i psihologiju.

● Uspomene u pozadini na policama unutar ili ispred Kontrolnog centra su snimci iz scene „Bračni život“ iz filma „Do neba“ (Up).

● Kad Rajli i njeni roditelji krenu u San Francisko, oni će sresti ptice na telefonskoj žici iz kratkog filma „Za ptice“ scenografa Ralfa Eglstona.

● Globus u Rajlinoj učionici je korišćen u svim filmovima „Priča o igračkama“.

● Jedan od učenika iz Rajlinog razreda nosi kamuflažnu šaru napravljenu od likova iz „Priče o igračkama“.

● Neki od gradskih automobila na ulicama San Franciska imaju nalepnice na braniku iz „Automobila“.

● Tatina kompanija, Breng, besmislena je reč koja je izmišljena da zvuči kao startup firma koja bi se uklopila u tehničku scenu San Franciska.

● U čast Porodičnom muzeju Volta Diznija, filmadžije su smestile Rajlinu dvoranu za hokej na isto mesto gde se muzej nalazi u San Francisku.

Ukoliko niste do sada pogledali film „U mojoj glavi“, savetujemo vam da uradite već danas u vašem omiljenom bioskopu. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.