Naslovna » BG servis » Zemunski kej: Akcija usvajanja pasa „Najbolji prijatelj“
Akcija usvajanja pasa "Najbolji prijatelj"

Zemunski kej: Akcija usvajanja pasa „Najbolji prijatelj“

Na Keju oslobođenja u Zemunu, na prostoru „Letnje pozornice“ kod restorana „Venecija“, za vikend, 13. i 14. juna od 11.00 do 13.00, biće organizovana akcija usvajanja pasa iz gradskih prihvatilišta.

Sekretarijat za privredu i Veterinarska ustanova „Veterina Beograd“ na taj način nastavljaju akciju usvajanja pasa i odgovornog vlasništva „Najbolji prijatelj“, koja je u prethodnom periodu dala značajan doprinos humanom rešavanju problema sa nevlasničkim i napuštenim psima i smanjenju njihove populacije na javnim površinama grada Beograda.

Od samog začetka, cilj akcije je usvajanje nevlasničkih pasa iz gradskih prihvatilišta za pse, kao i edukacija građana u smislu podizanja svesti o odgovornom vlasništvu, koje se prevashodno ogleda u nenapuštanju svojih kućnih ljubimaca, kao i adekvatnom postupanju prilikom držanja i izvođenja kućnih ljubimaca na javne površine grada, u skladu sa Odlukom o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda.

Sekretarijat za privredu i Veterinarska ustanova „Veterina Beograd“ pozivaju sve zainteresovane sugrađane da usvajanjem pasa na najhumaniji način daju svoj doprinos u rešavanju navedenog problema, izražavajući time na pravi način odgovornost i ljubav prema životinjama. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.