Naslovna » Izlasci » Festivali » 13. Belgrade Beer Fest – kompletiran program
Belgrade Beer Fest

13. Belgrade Beer Fest – kompletiran program

Ovogodišnji Belgrade Beer Fest otvoriće kapije 19. avgusta na Ušću, a da je sve spremno potvrđuje i kompletan muzički program najmasovnijeg festivala u ovom delu Evrope.

Tokom pet dana festivala očekuju nas nastupi više od 30 izvođača i bendova, kao i dva svetski poznata DJ-a.

Već prve večeri festivala pred publikom na Ušću od 21.30 nastupiće jedan od najvećih domaćih rok sastava – Riblja čorba. Pre njih sviraju Neno Belan & Fiumens, a od 23.00 provod se nastavlja na najbolji način žurkom koju priređuje DJ Roger Sanchez.

U četvrtak, 20. avgusta, na veliko zadovoljstvo posle šest godina na Beer Festu, nastupiće Rundek Cargo Trio. Slede trenutno najveće hip-hop zvezde iz Crne Gore, Dedduh i Noyz poznatiji kao Who See, a njih će, pred ponoć, zameniti Babe, bend sa ništa manje pozitivnim zvukom i uvek raspoloženim frontmenom Žikom Milenkovićem.

Premijerno na festivalu treće večeri nastupiće folk-punk-rock sastav Brkovi iz Zagreba. Ovo veče obeležiće grupa Galija i kultni beogradski hip-hop trio Bad Copy. Pola sata posle ponoći, za miks pultom biće house zvezda DJ Sandy Rivera.

Kelti, Davorin, Vampiri, Kiki…

U subotu, 22. avgusta od 21.15 svira grupa Kerber, potom će nastupiti holandski trio Kraak & Smaak Live. Od 23.15 binom će „zavladati“ prepoznatljivi irski tonovi kada na scenu izađu ikone Beer Festa – Orthodox Celts.

Posle popularnih Kelta, na „novi talas“ podsetiće nas Davorin Bogović, originalni pevač Prljavog kazališta, koji na Beer Festu nastupa prvi put.

Poslednje večeri festivala publika će od 20.00 uživati uz Vampire, a posle njih nastupiće Kiki Lesendrić & Piloti uz specijalne goste iz Holandije – Luminize.

Na festivalu će pored pomenutih nastupiti još 14 bendova i izvođača.

Belgrade Beer Fest - DJ Sandy Rivera
DJ Sandy Rivera

Publika će moći da uživa i u više od 150 vrsta piva.

DJ Sandy Rivera na Ušću

DJ Sendy Rivera je svoje prve korake u svetu muzike napravio kao producent 1992. godine, potpisujući se kao Kings of Tomorrow.

Kreativnost i dar da stvara vanvremensku house muziku postavili su ga već tada na uticajnu poziciju na klubskoj sceni, a zvuk house muzike njegovim dolaskom više nikada nije bio isti.

Već sledeće godine osnovao je izdavačku kuću BlackWiz, a posle dve godine i Deep Vision Records. Njegov najveći hit je pesma „Finally“, koja je dospela do 24. mesta britanske liste singlova i 17. pozicije na Billboard dance listi, koju do danas, mnogi smatraju, jednom od najboljih house pesama sa vokalima. (danubeogradu.rs)

Belgrade Beer Fest