Naslovna » Izlasci » Festivali » 13. Belgrade Beer Fest: Kraak & Smaak Live
Kraak & Smaak Live (foto: Paul Berends)
Kraak & Smaak Live (foto: Paul Berends)

13. Belgrade Beer Fest: Kraak & Smaak Live

Belgrade Beer Fest najavljuje veliko ime svetske klupske i festivalske scene, holandske producente i DJ-eve Kraak & Smaak Live koji će nastupiti u subotu, 22. avgusta, na Ušću.

Trio Kraak & Smaak je na sceni deset godina, a karijeru su počeli albumom „Boogie Angst“. Njihov nastup je jedan od najpopularnijih muzičkih događaja u svetu, a odlikuje ga kombinacija funk, disco i house zvuka.

Početak njihove karijere obeležio je brz uspon u prvu ligu evropske i svetske scene, pre svega, zahvaljujući nastupima na prestižnim festivalima i u klubovima od Amerike do Australije. Izlaskom drugog albuma „Plastic People“ 2008. godine i singla „Squeeze Me“, Kraak & Smaak su osigurali svoje mesto na muzičkoj sceni i dočekali da ih prestižni britanski magazin IDJ, poredi sa velikanima kao što su Chemical Brothers, Moby i The Prodigy.

Neposredno posle toga nastupali su i na najpoznatijem svetskom festivalu Glastonbury.

Međunarodni crossover

Zahvaljujući velikoj popularnosti u SAD, dospeli su i u čuveni šou Džimija Kimela (Jimmy Kimmel), na njihov rad se osvrnuo najpoznatiji bloger Perez Hilton, a čak je i namrgođeni Kanje Vest izjavio kako je njihov veliki fan.

Danas su Kraak & Smaak prerasli u međunarodni crossover nastup koji dominira scenom, bez obzira da li je u pitanju klub ili festival i bez obzira koji muzički pravac drugi, pre ili posle njih sviraju. Dakle, na njihovom nastupu ne očekujte neupečatljive mikseve sa laptopa, već binu punu muzičara i pevača koji svoj stav izražavaju nastupom koji je najbolja mešavina svirke i DJ seta.

Kraak & Smaak Live su peto veliko ime koje najavljuje ovogodišnji Belgrade Beer Fest. Podsećamo vas da će ovog avgusta nastupati još Riblja čorba, Rundek Cargo trio, Kiki Lesendrić & Piloti i DJ Roger Sanchez.

Poznati britanski magazin „Independent“ u tekstu koji je objavljen u petak, 10. jula, pozvao je svoje čitaoce da prilikom posete Beogradu obavezno posete Belgrade Beer Fest koji počinje 19. avgusta, a gde će svi posetioci moći da uživaju u, kako su naveli, besplatnim „večernjim svirkama“. (danubeogradu.rs)