Naslovna » Izlasci » Festivali » 48. Gročanske svečanosti
48. Gročanske svečanosti

48. Gročanske svečanosti

Manifestacija Gročanske svečanosti biće održana od 30. jula do 2. avgusta.

Biće ponuđen raznovrstan program kulturno-umetničkog i zabavnog karaktera, uključujući sportske turnire i takmičenja, koncerte, kao i otvaranje Likovne kolonije.

Tokom svečanog otvaranja najavljeno je održavanje tradicionalnog „Etno dana“ sa bazarom, defileom KUD-ova, smotrom folklora i etno pevačkih grupa, kao i takmičenje za najbolju rakiju kajsijevaču. Otvaranju 48. svečanosti prisustvovaće brojni gosti, među kojima su i predstavnici ambasada u Srbiji.

Na Dunavskom keju

Otvaranje 18. Likovne kolonije predviđeno je za 28. jul i trajaće do 1. avgusta, a prodajne izložbe biće humanitarnog karaktera. Dečji dan rezervisan je za 31. jul i u potpunosti je namenjen najmlađima za koje se pripremaju poligoni, maskenbali, predstave i učešće konjičkog kluba „Urban Cowboy“.

Prvi dan avgusta namenjen je snimanju autorske emisije „Žikina šarenica“, a potom sledi atraktivni džet-ski Dunavom, dok je za uveče planirano održavanje modne revije i koncerta.

Svečanost će biti zatvorena izvedbom programa na Dunavskom keju u Grockoj. Ovo veče obeležiće tradicionalna takmičenja u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić Dunava“ i takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša, posle kojih sledi tradicionalna dodela nagrada i večernji muzički program.

Gročanske svečanosti su prilika da publika u ovom delu grada vidi i čuje nastupe domaćih izvođača poput Goce Tržan, OK benda i drugih. (Beoinfo)