Naslovna » Izlasci » Film » „Antmen“ u bioskopima od 15. jula
Antmen

„Antmen“ u bioskopima od 15. jula

Sledeća evolucija Marvelovog kinematografskog sveta doneće jednog od osnivača Osvetnika na veliko platno po prvi put i to u Marvelovom filmu „Antmen“.

Film će 15. jula premijerno biti prikazan u bioskopima Cineplexx Ušće SC i Delta City, Tuckwood i Roda, a već dan kasnije biće na redovnim bioskopskim repertoarima.

Marvel komiks je predstavio Henka Pima / Antmena još 1962. godine, a zatim se Pim pojavljuje uz Osvetnike i debiju tima, 1963. godine.

Pim je postao Antmen kada je otkrio hemijsku supstancu, Pim česticu, pomoću koje menja svoju veličinu i dobija nadljudske sposobnosti. Uz napredak još jedne Pimove tehnologije, Antmen ima mogućnost i da upravlja armijom mrava.

Novo Marvelovo ostvarenje je prava akciona avantura veštog lopova, Skota Langa, današnjeg Antmena. Doktor Pim ga naoružava zadivljujućom moći da se smanji, a da mu se pri tome snaga poveća.

Lang mora da probudi uspavanog junaka u sebi i da pomogne Pimu da zaštiti tajnu spektakularnog Antmen odela od sve veće pretnje koje novo doba donosi. Pim i Lang moraju da prevaziđu naizgled nepremostive prepreke da njihov plan uspeo – a plan je odvažna krađa koja će spasiti svet.

Reč reditelja

Pejton Rid je dobio zadatak da započne novu franšizu Marvelovog univerzuma. Pejton je dugogodišnji zaljubljenik u Marvelove filmove i stripove. Uvek je bio visoko na listi producenata i čim se prilika ukazala, dobio šansu.

– Antmen je zanimljiv jer je bio jedan od prvobitnih Osvetnika, što mnogi ne znaju ili su zaboravili. Takođe, dopada mi se i to što palica prelazi sa Henka Pima na Skota Langa, tako da u filmu imamo sjajnu dinamiku između učitelja i učenika. To je klasična Marvelova dinamika među likovima, a to još nismo videli u Marvelovim filmovima.

Jedna od stvari zbog kojih sam se radovao ovom filmu jeste i Pol Rad u glavnoj ulozi. On je najgotivniji lik na svetu, a ovde je još i bivši robijaš i vešt lopov i to mi je bilo veoma zabavno. Dosta je radio na komedijama, ali i na ozbiljnim ulogama, kako na filmu, tako i u pozorištu i on jeste fenomenalan glumac. (danubeogradu.rs)

Originalni naziv: Ant-Man. Režija: Payton Reed. Uloge: Paul Rudd, Evengeline Lilly, Corey Stoll, Bobby Cannavale, Michael Pena, Judy Greer, Tip „Ti“ Harris, David Dastmalchian, Wood Harris, Jordi Molla i Michael Douglas. Žanr: akciona avantura. Scenario: Edgar Wright, Joe Cornish, Adam McKay i Paul Rudd. Studio: Marvel. Trajanje: 115 minuta.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.