Naslovna » Izlasci » Festivali » Belgrade Beer Fest: DJ Roger Sanchez na otvaranju
DJ Roger Sanchez

Belgrade Beer Fest: DJ Roger Sanchez na otvaranju

Kao i svake godine Belgrade Beer Fest imaće „poslastice“ za ljubitelje elektronskog zvuka. Prve večeri ovogodišnjeg festivala, u sredu, 19. avgusta, nastupiće njujorški DJ Roger Sanchez.

Roger Sanchez je zavoleo muziku odrastajući osamdesetih u Kvinsu i slušajući začetnike hip-hopa. Zahvaljujući počecima u kreativnoj muzičkoj sredini, idejama i veštinama koje je pokazao, danas je priznati umetnik sa katalogom od oko 2.000 originalnih pesama i remiksa.

Prvi singl objavio je 1990. pod pseudonimom Egotrip, a naredno izdanje kao Underground Solution, obezbedio mu je i prvu turneju. Od tada je njegova karijera u stalnom usponu, a veliki deo obeležili su i čuveni remiksi za izvođače među kojima su Michael Jackson, The Police, Diana Ross, Jamiroquai, Maroon 5 i No Doubt, zahvaljujući kojima je osvojio Gremi nagradu 2003. godine.

DJ Roger Sanchez je i pionir miks podkasta i dobitnik prve Best podcast nagrade 2007. godine. Kao veliki zaljubljenik u radio, autor je emisije koja se emituje, svake druge nedelje, u 30 zemalja i ima više od deset miliona slušalaca širom sveta.

Jedna od najupečatljivijih dimenzija njegove karijere su stalni nastupi u najvećim klubovima na Ibici još od 2000. godine. Od skromnih početaka u Njujorku do glavnih bina na najvećim svetskim festivalima, Roger Sanchez je svoju karijeru gradio zahvaljujući sjajnom i uvek aktuelnom zvuku kao i armiji fanova koji ga čine jednom od najvećih zvezda dens muzike.

I ovog leta, od 19. do 23. avgusta, na Ušću nas očekuje pet dana odlične muzike i atmosfere. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.