Naslovna » Turizam » Beogradska letnja škola 2015
Beogradska letnja škola 2015

Beogradska letnja škola 2015

Beogradska letnja škola 2015 (BSS: Belgrade summer school) održava se do 1. avgusta.

Osnivač i organizator ovog dešavanja je Fondacija za međunarodnu komunikaciju uz podršku Turističke organizacije Beograda sa zajedničkim ciljem – da se promoviše srpski jezik, naša istorijska i kulturna baština.

Beogradska letnja škola održava se po osmi put i svake godine okuplja sve veći broj mladih iz zemlje, regiona, srpske dijaspore i celog sveta radi profesionalnog usavršavanja na jednom od deset svetskih jezika.

I ove godine, kao i svih prethodnih, škola ima polaznike iz raznih zemalja (Japana, Italije, Holandije, Švajcarske, Rusije, Amerike, Nemačke, Španije…)

Edukativni i društveno-turistički deo programa

Edukativni deo programa sprovodi škola „Concord Language School“ iz Beograda, koju je licencirala Londonska privredna komora (LCCI – London Chamber of Commerce and Industry).

Učesnici imaju mogućnost da usavrše jedan od deset jezika (engleski, francuski, španski, italijanski, nemački, grčki, ruski, arapski, kineski i srpski) kroz intenzivni dvonedeljni program.

Društveno-turistički deo se sastoji od celodnevnih i poludnevnih ekskurzija na teritoriji Beograda i Srbije, sa organizovanim programom kroz koji će se učesnici upoznati sa kulturom i istorijom Beograda i naše zemlje (Novi Sad, fruškogorski manastiri, Sremski Karlovci, Jagodina, Oplenac, Topola…)

Kako je jezik jedno od osnovnih sredstava komunikacije, Beogradska letnja škola pruža mogućnost da se kroz prevazilaženje jezičkih barijera, uz širenje tolerancije i međukulturne komunikacije ostvari povezivanje mladih iz celog sveta. U isto vreme, Beograd postaje nezaobilazni obrazovni i kulturno-turistički centar jugoistočne Evrope. (TOB)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.