Naslovna » Izlasci » Festivali » Blue Rowing, 4. jula na Zemunskom keju
Blue Rowing - kajak tura

Blue Rowing, 4. jula na Zemunskom keju

U okviru Blue Week festivala biće održan Blue Rowing, 4. jula od 10.00, na Zemunskom keju.

Pomenuti festival je regionalna manifestacija koja promoviše aktivni turizam na reci Dunav i skreće pažnju na značaj prirodnog okruženja i kulturnog nasleđa jedne od najvažnijih evropskih reka.

Blue Rowing se po drugi put organizuje u našem gradu, u partnerstvu sa organizacijama Wild Serbia, Supernatural i Turističkom organizacijom Beograda.Za dž

Radionice i kajak ture

Tokom ovog događaja, mlađi posetioci će moći da učestvuju u radionicama za decu posvećenim biljno-životinjskom svetu Ratnog ostrva, ekologiji i različitim kulturama dunavskog regiona.

Stariji posetioci će imati priliku da se priključe jednoj od tri besplatne kajak ture koje će biti organizovane tokom dana, da se uz DJ-a Dušana Kačarevića opuste pored Dunava u kutku za odmor, ili saznaju više o turističkoj ponudi dunavskih gradova u Srbiji.

Celodnevni program završava se u 19.30, trkom kajakaša.

Blue Week festival organizuje Dunavski centar za kompetenciju zajedno sa partnerima iz Srbije, Rumunije i Bugarske, i obuhvata tri povezana događaja koji se organizuju u nedelji u kojoj se obeležava Dan Dunava (29. jun) i to: Blue Rowing u Beogradu; Bike Fest u Kladovu i u Drobeti Turnu Severin u Rumuniji; Blue & Wine Expo u gradu Ruse u Bugarskoj. (danubeogradu.rs)