Naslovna » Izlasci » Pozorište » Filmstreet predstavlja: Opasne veze
Opasne veze (foto: Miša Obradović)

Filmstreet predstavlja: Opasne veze

Po obićaju, Filmstreet osim filmova promoviše i pozorišne predstave. Na programu su „Opasne veze“, u petak, 24. jula od 20.30 na Tašmajdanu.

Prošle godine premijeru predstave „U samoći pamučnih polja“ na Kalemegdanu gledalo je više od 500 ljudi. Ekipa Filmstreet-a odlučila je da nastavi sa besplatnim pozorišnim predstavama u okviru ove letnje manifestacije.

Ovog leta takođe iznenađenje: na igranju „Ćelave pevačice“ bilo je više od 1500 gledalaca, koliko se očekuje i u petak na Tašmajdanu.

Parobrod teatar i Filmstreet predstavljaju koncert za dva klavira i dva glumca, ili pozorišnu predstavu sa dva klavira i dva glumca „Opasne veze“ po čuvenom tekstu Šoderloa de Lakloa. Muziku u ovom svojevrsnom performans-mjuziklu uradio je LP duo, a Sonja Lončar i Andrija Pavlović po prvi put nastupaju i kao glumci uz zvezde predstave Aleksandru Janković i Vladu Aleksića.

Filozofija svirepe ljubavi

„Opasne veze“ sadrže u sebi svu filozofiju svirepe ljubavi, svu zloupotrebu uma, u jednom dokonom i dotrajalom svetu uvelog srca i otupelih osećanja. Markiza de Mertej i Vikont de Valmon, ljubavnici koji žive za ljubav, a nesposobni da vole, tipični su predstavnici tog društva, perverzna bića kojima je duh iskvario i skamenio srce. Oboje uživaju kvareći jednu bezazlenu devojku, nastoje da sredstva kojim uproprašćuju svoje žrtve budu što složenija i neobičnija, naslađuju se gledajući kako se njihova žrtva koprca u tragičnoj borbi koja je slama i uništava.

Filmstreet, letnji festival uličnog bioskopa posle uspešnog eksperimenta da filmu pridruži i Beogradu nedostajući segment konkurencije pozorišta na otvorenom, organizuje pretpremijeru ove predstave, koja će svoj pozorišni život nastaviti najesen, ali će svakako biti njegovo najveće i najprijatnije letnje iznenađenje.

Nastupaju…

Vladimir Aleksić rođen je 1977. u Zrenjaninu. Diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Pere Banićevića. Proslavio se istovremenom ulogom voditelja šoua „Ja imam talenat“ i ulogom Radivoja Koraća u filmu „Žućko“, a karijeru nastavlja paralelno u Italiji i na off sceni beogradskih pozorišta.

Aleksandra Janković rođena je 1971. u Splitu, poznata i po nadimku „Splića“. Diplomirala na FDU u klasi Milenka Maričića, stalni saradnik JDP i Ateljea 212, sa Sterijinom i nagradom Zoran Radmilović u svom glumačkom portfoliu, glumila u brojnim domaćim serijskim ostvarenjima od „Vratiće se rode“ do „Ulice lipa“.

Sonja Lončar i Andrija Pavlović naš su najpoznatiji kamerni sastav – klavirski LP duo, oformljen 2004. Završili su FMU, kao i master studije u Roštoku u Nemačkoj na klasama profesora Hans Petera i Volker Stenzla. Proglašeni su za jedan od osam najboljih piano dueta na svetu, nastupali su u Karnegi holu. (danubeogradu.rs)