Naslovna » BG servis » Inovativna tehnologija 4D mapiranja na fasadi Starog dvora
Inovativna tehnologija 4D mapiranja na fasadi Starog dvora - potpisivanje sporazuma

Inovativna tehnologija 4D mapiranja na fasadi Starog dvora

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i Nenad Gojović, direktor preduzeća „Oh Illusion d.o.o“, potpisali su Protokol o saradnji, kojim će biti omogućena tehnologija 4D mapiranja na zgradi Starog dvora a time i promovisana srpska kultura, istaknuti srpski velikani i Beograd kroz istoriju.

– Pokušaćemo da ono što su naša prošlost i istorija prikažemo na moderan način kako Beograđanima tako i gostima Beograda. Ovo je sjajan način kako možemo da spojimo tradiciju sa modernom tehnologijom, a istovremeno je i dobra prilika kako da iskoristimo zdanje Starog dvora za dalju promociju. Od ovog septembra do narednog oktobra dva puta nedeljno na fasadi Starog dvora prikazivaćemo veliki broj događaja iz naše istorije i znamenite ličnosti srpske istorije, a prvi takav događaj Beograđani i gosti Beograda imaće priliku da vide već 2. jula od 21.00, kada ćemo zajedno sa Košarkaškim savezom Srbije proslaviti 20 godina od osvajanja evropskog zlata u Atini – rekao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je podsetio da skoro svi veći evropski gradovi imaju slične prezentacije, a da je u ovom slučaju konkretan primer preuzet od Barselone.

– Ovo je veoma dobar način da pojedine delove naše istorije na odgovarajući način predstavimo mladima i svima koji žele da saznaju nešto više. Grad Beograd ovo ništa ne košta jer se radi o donaciji opreme, a dobijanjem ovog potpuno novog sadržaja možemo da promovišemo i druga istorijska zdanja u Beogradu – kazao je gradonačelnik Beograda.

Autor projekta, Dušan Jovović, kazao je da će se zgrada Starog dvora koristiti kao scenografski element koji će pričati priču o Beogradu i prikazivati ličnosti poput Milutina Milankovića, Nikole Tesle, Mihajla Pupina i svih drugih znamenitih Srba koji su svojim delima ostavili trag u svetu i srpskoj istoriji. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.