Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba fotografija „Nove slike Beograda“
Izložba fotografija "Nove slike Beograda"

Izložba fotografija „Nove slike Beograda“

U Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić“ otvorena je izložba „Nove slike Beograda“ koju su, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, priredili studenti Akademije umetnosti.

Cilj ove izložbe je da se duh Beograda prikaže na jedinstven i kreativan način, beleženjem sitnih trenutaka građana u svakodnevnom životu. Budući da je bila velika posećenost prve grupne izložbe koja se održavala na Kalemegdanu, ovakve postavke mogu da doprinesu atraktivnosti Beograda kao turističke destinacije na potpuno drugačiji način, ali i da obogate turističke sadržaje naše prestonice – rekla je na otvaranju Tijana Maljković, sekretarka za privredu Grada Beograda.

Fotografije su inspirisane Beogradom, a rađene su kroz vizuru mladih umetnika u periodu jesen–zima 2014/15. godine, koji na specifičan način vide i osećaju naš glavni grad, i koji umesto dokumentovanja turističkih atrakcija, duh prestonice prikazuju na jedinstven i kreativan umetnički način.

Autori izložbe su Tamara Antonović, Marko Živković, Miloš Stanojević, Nemanja Krstić i Vladimir Arsenijević, studenti prve, druge, treće i četvrte godine fotografije na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Postavka „Nove slike Beograda“ biće otvorena do 31. jula. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.