Naslovna » BG svaštara » Književnost » Laguna: Paulo Koeljo – Anđeo čuvar
Laguna: Paulo Koeljo - Anđeo čuvar

Laguna: Paulo Koeljo – Anđeo čuvar

U prodaji je novo izdanje Lagune „Anđeo čuvar“, roman koji je napisao čuveni Paulo Koeljo.

Radnja romana „Anđeo čuvar“ počinje u Rio de Ženeiru, kada Paulo Koeljo daje primerak knjige „Alhemičar“ misterioznom učitelju Ž. i poverava mu svoj nemir zbog toga što svi njegovi snovi propadaju baš kada je na pragu da ih ostvari.

Ž. tada nalaže Koelju da pronađe svog anđela čuvara i razgovara sa njim. „Prokletstvo će nestati“, kaže mu on, „ako ispuniš taj zadatak“. Prihvativši izazov, Paulo sa suprugom Kris ostavlja sve i odlazi na četrdesetodnevnu avanturu u pustinju Mohave kako bi pronašao svog anđela čuvara.

Vera u budućnost

„Anđeo čuvar“ je očaravajuća priča o traganju za oproštajem grehova iz prošlosti i priča o veri u sopstvenu budućnost. Ovaj Koeljov autobiografski roman pokušava da odgovori na pitanje zašto uništavamo stvari koje najviše volimo. Pisac još jednom uspeva da stvori majstorsku mešavinu lokalne egzotike, dramatičnih zbivanja i magične pripovesti.

Tvorac više bestselera prevedenih na više od 80 jezika, brazilski autor Paulo Koeljo smatra se najuticajnijim savremenim piscem. Njegova dela prodata su širom sveta u tiražu od oko 150 miliona primeraka i objavljena u 170 zemalja.

Romanom „Alhemičar“, pričom koju smatraju bezvremenom i koja inspiriše generacije čitalaca, Paolo Koeljo je stekao svetsku reputaciju. Godine 2009. dodeljeno mu je priznanje Ginisove knjige rekorda za najprevođenijeg autora jednog romana („Alhemičar“).

Rođen u Rio de Žaneiru 1947. dobitnik je brojnih prestižnih međunarodnih nagrada. Izabran je za člana Brazilske književne akademije 2002. godine. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.