Naslovna » Izlasci » Leto u Skadarliji do kraja septembra

Leto u Skadarliji do kraja septembra

Letnji program u Skadarliji organizovaće TOB ispred Kuće Đure Jakšića, svakog petka od 19.00 do 20.00, do kraja septembra.

U cilju obogaćivanja turističke ponude grada, kao i prethodnih godina, od 3. jula posetioci u Skadarskoj moći će da uživaju u kulturno-umetničkom programu koji će izvoditi poznati beogradski glumci.

Program je sačinjen od niza anegdota, skečeva i performansa koji su osmišljeni da na humoristički način vraćaju u dane kada je Skadarlija započinjala svoj boemski život.

Glumci Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića, Milan Tubić u ulozi Đure Jakšića, Marčela Frančesko u ulozi Đurine Mile i Ljiljana Jakšić u ulozi skadarlijske dame, svakog petka će pričom i pesmom oživljavati uspomenu na Skadarliju sa početka 20. veka, dok će glumac Bojan Hlišić u ulozi skadarlijskog dobošara čitati Kodeks ponašanja u Skadarliji.

Uz kulturno-umetnički program, Beograđani i domaći i strani gosti mogu uživati u tradicionalnoj kuhinji skadarlijskih kafana uz zvuke starogradske muzike, dok se u galerijama duž Skadarske ulice i na Skadarlijskom bazaru mogu kupiti razni suveniri i umetnički predmeti. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.