Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Mashable hvali Savamalu
Mashable - Savamala je super

Mashable hvali Savamalu

Čuveni njujorški portal Mashable svrstao je Savamalu u listu idealnih destinacija za jakije (yuccies – Young Urban Creatives).

Savamala još jednom privlači pažnju svetskih medija kao kreativni centar ovog dela Evrope.

Mashable je Savamalu preporučio svima onima koji vole i praktikuju alternativni, uzbudljiv i život ispunjen kreativnošću.

Kao uzbudljiva turistička destinacija i kreativni centar jugoistočne Evrope Savamala prolazi kroz proces oživljavanja, od veoma teške prošlosti do cvetanja kreativnih habova i inicijativa koje su učinile da ovaj kvart postane najprivlačnija beogradska destinacija, piše na mashable.com.

Savamala - Mikser festival (foto: Luka Trajković)
Savamala – Mikser festival (foto: Luka Trajković)

Dobar glas o beogradskom kvartu

Nedavno je prestižni američki magazine Business Insider svrstao Savamalu u top 12 najboljih i najuzbudljivijih kvartova u Evropi, istaknuvši pritom Mikser Festival kao glavnog „krivca“ za urbanu i kulturnu transformaciju beogradskog kvarta. Takođe, sa posebnim akcentom na Savamalu, Beograd se našao i na listi 10 najboljih evropskih gradova za 2015. godinu po mišljenju Lonley Planet-a, na listi najalternativnijih evropskih destinacija po britanskom Guardian-u, kao i na spisku najprivlačnijih alternativnih destinacija za 2015. po izboru čuvenog globalnog online magazina za modu, umetnost i kulturu, Highsnobiety-a.

Značaj savamalskog kvarta, njegove urbane transformacije, među ostalima, istakli su i kineski medij Shanghai Daily, italijanski Le Figaro, kao i britanski Guardian koji je celokupnu reportažu posvetio Savamali i njenim kreativnim preduzetnicima.

Takođe, posle emitovanja reportaže o Mikser festivalu 2011. godine, i još jedne, o Mikser House-u, 2014. godine, globalna TV mreža CNN je ponovo posetila savamalsku kreativnu kuću i snimila intervju sa direktorom Miksera, Ivanom Lalićem, koji će biti emitovan krajem ovog meseca.

Svi pozitivni impulsi i afirmacije koje stižu iz različitih krajeva sveta, od Azije do Amerike, šalju najbolju moguću sliku u svet o Savamali, Beogradu i Srbiji, ali i pružaju podstrek kreativnim savamalskim timovima da nastave da svojim zalaganjem i neumornim aktivnostima pozicioniraju Savamalu i Beograd kao epicentar kulture i kreativnosti ovog dela Evrope. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.