Naslovna » Izlasci » Film » Metropoliten na bis: Vesela udovica
Vesela udovica

Metropoliten na bis: Vesela udovica

U nastavku programa Metropoliten na bis, biće prikazana živahna opereta Franca Lehara, „Vesela udovica“ u sredu, 29. jula od 19.00, u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center.

Brodvejska rediteljka i koreograf Suzan Stroman, dobitnica „Toni“ nagrada za mjuzikle „Crazy For You“, „Contact“ i „The Producers“, debituje u Metu u raskošnom izvođenju Leharove živahne operete „Vesela udovica“, na engleskom jeziku u prevodu Džeremija Samsa.

Rene Fleming na listu od 22 uloge u Metropolitenovom repertoaru, dodaje lik Hane, udovice pariskog milionera. Endru Dejvis će dirigovati postavom, u čijem sastavu su i Nejtan Gan, u ulozi Haninog ljubavnika Danila, Alek Šrader kao plemić Kamij de Rosijon, Tomas Alen kao intrigantni Baron Zeta i brodvejski soprano Keli O’Hara koja debituje u Metu kao Baronova supruga Valensijen.

Priča o bogatoj udovici čiji novac njeni zemljaci žele da zadrže u zemlji pronalazeći joj bogatog muža temelji se na pozorišnoj komediji „L’attaché d’ambassade“ francuskog pisca Henrija Meilhaca iz 1861. godine. Pošto je premijerno prikazana u Beču 1905. opereta je doživela veliki uspeh i od tada se često izvodi širom sveta. Među poznatijim kompozicijama iz operete je i „Valcer Vesele udovice“. (danubeogradu.rs)

Kompozitor: Franc Lehar. Trajanje: 177 minuta. Dirigent: Andrew Davis. Režija: Susan Stroman. Uloge: Renée Fleming (Hana), Kelli O’Hara (Valensijen), Nathan Gunn (Danilo), Alek Shrader (Kamij de Rosijon), Thomas Allen (Baron Zeta).

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.