Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Miksalište: Vlatko Stefanovski trio
Vlatko Stefanovski trio

Miksalište: Vlatko Stefanovski trio

U četvrtak, 30. jula od 21.00, na Miksalištu nastupa Vlatko Stefanovski trio u okviru Savamalskog kulturnog leta.

U srcu Savamale predstaviće se Vlatko Stefanovski, poznati makedonski gitarista, prepoznatljiv po svom posebnom stilu fuzione muzike, mešavini makedonskih tradicionalnih nepravilnih ritmova i savremenog roka.

Proslavio se kao frontmen grupe Leb i sol koja je sa četrnaest albuma i nastupima širom sveta bila jedna od najvažnijih muzičkih karika bivše Jugoslavije.

Posebno muzičko putovanje

Od sredine devedesetih godina, Vlatko Stefanovski je gradio vrlo uspešnu solo karijeru. Sarađivao je i sa Miroslavom Tadićem na albumima „Kruševsku“, „Treta majka“, „Live in Belgrade“ i „Live in Zagreb“. Ti albumi uperili su sasvim novo svetlo na akustičnu gitaru Vlatka Stefanovskog, njegov rad, i na njegove eksperimente sa tradicionalnom makedonskom muzikom.

U poslednjih nekoliko godina svirao je i snimao po celom svetu sa mnogim vrhunskim umetnicima kao što su Tomi Emanuel, Stohelo Rozenberg, Džiboni, Jan Akerman i Teodosi Spasov, Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Bojan Z, Manu Katche, Toni Levin i mnogi drugi. Njegov nedavni rad takođe uključuje muziku za filmove, pozorište i balet.

Nastupao je kao solista sa brojnim džez i simfonijskim orkestrima. Stefanovski je poznat po svojoj jedinstvenoj gitarskoj tehnici i tonu.

Svaki koncert trija Vlatka Stefanovskog je posebno muzičko putovanje… Novu muzičko priču Vlatko Stefanovski će Beograđanima ispričati u okviru Savamalskog kulturnog leta. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.