Naslovna » Izlasci » Sport » Predstavljamo: Beach golf u Beogradu
Beach golf u Beogradu

Predstavljamo: Beach golf u Beogradu

Beach golf je novi sport u Beogradu. Osmišljen je 1999. u Italiji, a danas je priznat po celoj planeti.

Igra se najviše u Južnoj i Severnoj Americi, Kini, Rusiji, širom Evrope.

Beach golf je pojednostavljena verzija golfa i ovim sportom mogu da se svi, od pet do sto pet godina starosti. Smišljen je da se igra na krcatim plažama sa poliuretanskim lopticama (simil. antistress) koje ne mogu nikoga da povrede niti bilo šta da razbiju.

Bilo ko, bilo gde

Za razliku od golfa za koji je potreban teren Beach golf može da se igra i na plaži prepunoj ljudi, u zatvorenim prostorima ali i na otvorenom. Beach golf se igra na bilo kojoj vrsti podloge (trava, pesak, popločane površine…), a oprema (mete) se rasklapa i postavlja u roku od nekoliko minuta.

Ovaj sport je osmišljen upravo na evropskom pesku, za razliku od svih drugih sportova na plaži koji vode poreklo ili iz Južne Amerike ili iz Australije.

Zanimljivo je da je beach golf jedini sport na planeti u kom gledaoci nisu obični posmatrači koji prate igru sa strane već su aktivni deo igre ili čak žive prepreke.

Beach golf je prisutan u Srbiji nepunih godinu dana, a može da se igra na Adi Ciganliji. Info: Caffe Brod, 061/7226-033; vikendom od 10.00 do 18.00. (danubeogradu.rs)

Beach golf u Beogradu

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.